Den första omgången av den spanska La Liga avslutas på Estadio Manuel Martínez Valero där Elche tar emot Athletic Bilbao. Elche var tippade att åka ur den högsta serien förra säsongen, som nykomling, men klarade sig med nöd och näppe. Bilbao slutade som ett mittenlag, tia i tabellen, vars ambition är att ta en Europa plats när denna säsong är över. I så fall ska ett bottengäng som Elche slåss, speciellt då Bilbao har fått behålla sina samtliga spelare som de har velat ha kvar i klubben.

Tack vare två raka segrar i den sista omgångarna mot Cadiz och just Bilbao klarade sig Elche kvar i La Liga - med 2 poängs marginal. Elche hamnade på plats 17 i tabellen, med 36 poäng efter 38 omgångar. Laget har säkrat kontrakt och förlängt med Ivan Marcone, Johan Mojica och Lucas Boye, köpt in Pedro Bigas och Enzo Roco och lånat in Kiko Casilla från Leeds. Samtidigt har de blivit av med Dani Calvo and Miguel Cifuentes. I mitt tycke är dessa förstärkningar inte avgörande för Elches överlevnad.

Inte för att Bilbao har värvat så mycket hetare namn. Tvärtom. Bilbao har en policy som gör att de bara får ta in Baskiska spelare. Högerbacken Alex Petxa är den enda värvningen. Bilbao avslutade ligan med 46 poäng, på en 10:e plats. Fast de kan mycket bättre än så. Under försäsongen har man slagit Dynamo Kiev, Dortmund och Southampton samt kryssat mot Liverpool. Med sju träningsmatcher i benen känns de uppvärmda och redo att krigar om en bättre placering i La Liga tabellen denna säsong.

Det som fäller avgörande, bortsett från att Bilbao är ett mer rutinerat lag i sammanhang, är att de också har en sylvass offensiv med Iker Muniain, Inaki Williams och Alex Berenguer bakom Oihan Sancet på topp. Därmed spelas en rak tvåa i matchen.

Speltips Elche - Athletic Bilbao:
2 - odds 2.20 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Elche:
Francisco Casilla, Gonzalo Verdu, Enzo Roco, Pedro Bigas, Josan, Raul Guti, Ivan Marcone, Fidel Chaves, Johan Mojica, Pere Milla & Lucas Boye.

Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Julen Agirrezabala, Oscar De Marcos, Daniel Vivian, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Alex Berenguer, Dani Garcia, Unai Vencedor, Iker Muniain, Inaki Williams & Oihan Sancet.
---

This is the stats tab
This is the post tip