Stormakten FC Barcelona har en gigantisk ledning i den spanska La Liga när de reser till Estadio Manuel Martinez Valero för att ta sig an tabelljumbon Elche. Tabellettan har hela 12 poäng ner till Real Madrid, som är tvåan i tabellen. En ärkerival som Barca sist slog på Camp Nou. Elche ligger toksist i tabellen och har en förlust mot Real Sociedad bakom sig. En ny sådan, med stora siffror, kan det mycket väl bli när säsongens bästa lag kommer på besök.

Elche kommer att åka ut högsta divisionen och spela i Segunda Division nästa säsong. Om inte ett mirakel sker. Att ta 13 poäng efter 26 omgångar och förlora 17 gånger under tiden vittnar om en urusel säsong. Allt har gått åt pipan. Elche har nätat minst av alla och släppt in flest mål av alla. Innan landslagssamlingen blev det 0 - 2 mot Real Sociedad, vilket innebar att tränaren Pablo Machin fick avgå. Sebastian Beccacece har tagits in - som den fjärde tränaren för säsongen. Han får tillbaka Pere Milla från avstängning, men får klara sig utan avstängda Pape Cheikh och Lucas Boye. Samt att Lisandro Magallan, Enzo Roco, Alex Collado och John Donald finns på skadelistan.

Även Barcelona har avbräck på skadade Pedri och Ousmane Dembele. Andreas Christensen och Frenkie de Jong är tveksamma till start. Raphinha är avstängd och missar detta möte. Bredden är ändå enorm, så det är ingen fara när ligans sämsta lag står på andra sidan gräset. Xavi och hans lag har tagit 22 segrar av 26 möjliga och därmed haft en magnifik säsong. Försvaret har varit i världsklass med bara nio insläppta mål totalt. Till och med de regerande mästarna Real Madrid slogs sist, där Barca vände ett underläge och vann genom mål av Sergi Roberto och Franck Kessie.

Kommer Barca krossa Elche igen?

När lagen möttes tidigare på Camp Nou vann Barcelona komfortabelt över Elche med siffrorna 3 - 0. Ett liknande resultat skulle inte förvåna någon alls.

Marknaden har inte helt oväntat serieledarna som megafavoriter till seger. Då Barcelona är både ett och två nummer större ska det inte vara några bekymmer att gå segrandes ur duellen. Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Barca vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera. Till dubbla degen i odds.

Speltips Elche - Barcelona:
2 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 2.00 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip