Omgång 16 i den spanska La Liga inleds på Manuel Martinez Valero där Elche gästas av Celta Vigo. Ett bottenmöte där viktiga poäng står på spel. Elche ligger sist i tabellen och har ännu inte tagit en enda seger i ligaspelet. Formen är helt bedrövlig på alla sätt och vis. Celta Vigo gör inte heller någon vidare säsong men har steppat upp sedan omstarten. Då Celta Vigo är ett helt nummer större ska det inte erbjudas över dubbla degen i odds på en rak bortaseger.

Med bara 4 poäng efter 15 ligamatcher är Elche på god väg att åka ut ur La Liga. Anfallsspelet är helt uddlöst. Det är svårt att hitta nätmaskorna. Elche har misslyckats med att näta i hälften av deras 20 senaste matcher. Lika stora bekymmer finns bakåt, då laget har släppt in minst 2 mål i 11 omgångar. Att tränaren Pablo Machin har kommit in har inte gett något effekt. Elche har fyra raka förluster bakom sig. I veckan blev det dessutom respass ur Copa del Rey där AD Ceuta blev för svåra. Suck!

Även Celta Vigo spelade den spanska cupen i veckan. Espanyol stod för motståndet. Efter att ha spelat lika vann Espanyol på övertid, i en jämn match. Sedan omstarten har Espanyol varit svårslagna och lyckats ta en poäng i 1 - 1 mötet mot Sevilla. Celta Vigo har bara en poäng ner till bottenzonen och är i desperat behov av poäng. Tränaren Carlos Carvalhal har en trupp som innehåller fortsatt en hel del klasspelare som ska klara av att bryta deras svit på 8 raka ligamatcher utan seger.

Det underlättar att Elche har två nyckelspelare avstängda, i form av försvararen Gonzalo Verdu och mittfältaren Domingos Quina. Samt att Jony Alamo, John Donald, Pol Lirola, Josan och Nicolas Fernandez är i sjukstugan. I Celta Vigo är samtliga spelare friska och redo att fajtas om en seger. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Celta Vigo reser hem med alla tre poäng i behåll mot Elche.

Speltips Elche - Celta Vigo:
2. Odds 2.16 hos Luckysports.

---
Preliminär startelva - Elche:
Edgar Badia, Diego Gonzalez, Enzo Roco, Pedro Bigas, Helibelton Palacios, Raul Guti, Omar Mascarell, Carlos Clerc, Pere Milla, Lucas Boye & Roger Marti.

Preliminär startelva - Celta Vigo:
Agustin Marchesin, Hugo Mallo, Oscar Mingueza, Joseph Aidoo, Unai Nunez, Javi Galan, Gabriel Veiga, Fran Beltran, Franco Cervi, Iago Aspas & Jorgen Strand Larsen.
---

This is the stats tab
This is the post tip