I ett bottenmöte i den spanska La Liga möts Elche och Getafe på Estadio Manuel Martinez Valero. Elche är tabelljumbon med bara fyra poäng och utan någon seger i ligaspelet. Den sviten kommer att brytas, med stor sannolikhet mot Getafe, som själva har haft bekymmer med att vinna matcher. Getafe ligger på en sjuttonde plats. Precis som hos Elche har formen varit dunkel. Dock har Elche visat prov på bra spel och nätat i många omgångar, vilket gör de fullt kapabla till att ta säsongens första seger - mot ett bottenlag.

Det är inget oväntat att Elche sliter i botten av tabellen. Tränaren Jorge Almiron har inte direkt någon namnkunnig trupp. Fyra gånger om har laget lyckats kriga till sig en poäng. De övriga sju matcherna har alltså förlorats. Formen är ändå helt okej, med bara en förlust mot mästarna Real Madrid och tre raka oavgjorda tillställningar mot Mallorca, Valencia och Espanyol. Mot samtliga dess tre motståndare har Elche lyckats hitta nätmaskorna.

Även Getafe, som har slutat på den nedre halvan av säsongen under sina två senaste säsonger, väntar få det svårt att hålla sig kvar i La Liga. Hittills har det blivit två segrar, fyra kryss och fem förluster. Efter att ha torskat mot Valladolid och Real Madrid har det blivit tre raka kryssmatcher mot Rayo Vallecano, Athletic Bilbao och senast Celta Vigo. Quique Sanchez Flores har ett försvarsstarkt lag - som många gånger kan vara uddlösa fram i banan.

Elche vann båda ligamatcherna förra säsongen och bör ses som en favorit även i detta möte. Marknader erbjuder jämna odds. Därmed lägger jag ett spel på en seger till Elche på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Getafe och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Elche - Getafe:
1 asian 0 (samma som Elche draw no bet) - odds 1.85 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Elche:
Edgar Badia, Josan, Gonzalo Verdu, Enzo Roco, Pedro Bigas, Carlos Clerc, Alex Collado, Omar Mascarell, Raul Guti, Pere Milla & Lucas Boye.

Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Djene Dakonam, Stefan Mitrovic, Domingos Duarte, Jordan Amavi, Luis Milla, Nemanja Maksimovic, Carles Alena, Borja Mayoral & Enes Unal.
---

This is the stats tab
This is the post tip