SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Antingen Elche eller Girona kommer att spela fotboll i den spanska La Liga nästa säsong. Kampen om den sista La Liga platsen har kommit till en slutspelsfinal, som spelas i två matcher. Först ut är det Elche som tar emot Girona på Estadio Manuel Martínez Valero, där marknaden anser att det är ett helt öppet möte. Jag är oenig. Själv ser jag Elche som det starkare laget, även om Girona har skickligare individer. Det är ytterst sällan Elche förlorar på hemmaplan och det tvivlar jag starkt att de gör här heller.

Efter 21 spelade Segunda Division matcher hade Elche bara förlorat fem av dem. De två senaste hemmamatcherna vanns mot Albacete med 2 - 0 och sedan Real Oviedo med 2 - 1. I slutspelet fick Elche en mardrömsstart då det dels blev inget mål i den första matchen mot Zaragoza och dels fick laget en tidig utvisning anfallaren Jonathas. Denna match slutade mållöst och det var starkt av Elche att hålla undan. Ännu starkare insats gjorde de i returen, som de vann med 1 - 0 borta mot Zaragoza.

Girona avslutade säsongen två poäng före Elche. Detta gjorde de endast tack vare sitt starka hemmaspel. Men på bortaplan har de varit under all kritik. Girona har endast bemästrat tre segrar på 21 bortamatcher. När bortaspelet är så uselt i den andra divisionen så har laget inget i spanska La Liga att göra. Girona har varit totalt ofarliga i sitt bortaspel, bortsett från den senaste matchen. Girona vann först hemma med 1 - 0 mot formsvaga Almeria och sedan 2 - 1 på bortaplan, när Almeria jagade segern.

I mitt tycke är Elche favoriter till att ta den sista platsen i La Liga nästa säsong, eftersom de har ett starkt lag där de är stabila i samtliga positioner - lite som La Liga nykomlingar Granada och Osasuna har varit denna säsong. Eftersom Elche förlorar ytterst få matcher hemma, medan Girona vinner ytterst få matcher borta, ska Elche vara favoriter till att vinna denna match. Jag lägger ett spel på en Elche seger på asiatisk handikapp +0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Vamos!

Speltips Elche - Girona:
1 asian hcp 0 (samma som Elche draw-no-bet) - odds 2.37 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Elche:
Edgar Badia, Dani Calvo, Gonzalo Verdu, Oscar Gil, Juan Cruz, Manolin, Pere Milla, Josema, Ivan Sanchez, Nino & Daniel Escriche.

Bekräftad startelva - Girona:
Asier Riesgo, Pablo Maffeo, Ignasi Miquel, Juanpe, Jonas Ramalho, Alex Granell, Gerard Gumbau, Jairo, Borja Garcia, Samu Saiz & Cristhian Stuani.
---

This is the stats tab
This is the post tip