Tabellfemman Real Betis är på jakt efter sin tredje raka ligaseger när de gästar tabelljumbon Elche på Estadio Manuel Martínez Valero, i den spanska La Liga. I och med segrarna har Betis behållit avståndet till Atletico Madrid, som har fyra poäng fler och håller i den sista Champions League biljetten. Elche har två raka nederlag bakom sig och tretton poäng upp till säker mark. Det mesta talar för att Betis fortsätter på segerspåret.

För Elche, som tog sin första La Liga seger för tre omgångar sedan, har återigen tappat formen. Mot mästarna Real Madrid hade de ingenting att sätta emot, utan åkte på storstryk på Santiago Bernabeu. Därefter fick Elche en tacksam uppgift mot bortasvaga Espanyol. Trots det blev det en förlust - utan att Elche återigen lyckades näta. Med 15 fullträffar är Elche sämst i ligan, när det kommer till den sista tredjedelen. Elche har dessutom släppt in flest mål av alla.

Efter förlusterna mot FC Barcelona och Celta Vigo lyckades tränaren Manuel Pellegrini få Real Betis tillbaks till vinnarstigen. Därefter har Almeria och Real Valladolid slagits. Under tiden har fem mål nätats. Efter att ha slutat sexa och femma under de två senaste säsonger är målet en topp fyra placering. Något som också är inom räckhåll. Betis slog Elche på hemmaplan utan bekymmer med 3 - 0 och har en fin chans att ta en seger över dem igen.

Elche får klara sig utan Jose Angel Carmona, som är avstängd. Däremot återvänder Diego Gonzalez. Dock är Pere Milla, Alex Collado, John Donald och Jony Alamo i sjukstugan. Betis, som har en större bredd, har Guido Rodriguez avstängd. Samt att Borja Iglesias, Paul Akouokou, Juan Cruz och Rodri väntas missa matchen, på grund av skador.

Betis har inte råd att tappa poäng i detta skede, om de ska slåss om en Champions League biljett. Motståndet är helt formlöst dessutom. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Real Betis reser hem med samtliga tre poäng i behåll. En rak tvåa i matchen, till dubbla degen i odds.

Speltips Elche - Real Betis:
2. Odds 2.00 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Elche:
Edgar Badia, Enzo Roco, Lisandro Magallan, Diego Gonzalez, Helibelton Palacios, Omar Mascarell, Gerard Gumbau, Carlos Clerc, Ezequiel Ponce, Lucas Boye & Fidel Chaves.

Preliminär startelva - Real Betis:
Claudio Bravo, Youssouf Sabaly, Luiz Felipe, German Pezzella, Abner, William Carvalho, Andres Guardado, Luiz Henrique, Nabil Fekir, Juanmi & Ayoze Perez.
---

This is the stats tab
This is the post tip