Finfin match på Borås Arena i kväll där Elfsborg tar emot AIK. Ett AIK som haft oerhört svårt med målskyttet under inledningen av säsongen.

Senaste möten
Elfsborg - AIK 2-2
AIK - Elfsborg 2-1

Första omgången
Kalmar - Elfsborg 1-5
AIK - Häcken 0-0

AIK har aldrig slagit Elfsborg på Borås Arena. Är det dags nu? Det tycker jag är svårt att svara på och därför blir det ett målspel i kvällens match. Jag satt på under 2,5 mål mellan AIK och Häcken och det var ju aldrig nära att spricka. Den här säsongens upplaga av AIK känns väldigt baktunga. Defensiven är grym, kanske seriens allra bästa, med mittbacksspelare som Nisse, Karlsson och Väisänen. I kväll verkar Jesper Nyholm göra allsvensk debut medan Nisse går ut som vänster wingback. Det gör ju inte försvaret mindre ramstarkt tror jag. På mitten kommer Simon Thern in i stället för Johan Blomberg. Thern-Olsson-Ishizaki är ett otroligt bollskickligt mittfält, men kanske inte så löpstarkt förutom Thern. Det lämnar mycket ansvar på anfallarna - som inte någon av dem är i full matchform. Nej, jag tror återigen att AIK kommer få kämpa för att göra mål. Det är främst fasta situationer som är deras största hot.

Elfsborg körde över Kalmar borta. Ett Kalmar som inte är så dåligt som resultatet sade. KFF körde av någon anledning med en extremt hög backlinje och Daniel Gustavsson var en av spelarna som tog emot bjudningarna med öppna armar. Elfsborg brukar ha lätt för AIK hemma, men med ett ramstarkt försvar kan AIK kanske gneta till sig en trepoängare. Hur som helst tror jag på målsnålt baserat på AIK:s starka defensiv och svaga anfallsspel så här långt.

ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist, Per Frick, Simon Olsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer
Frånvaro: Jesper Karlsson (i full träning, men bedöms som ej spelklar än efter den fotskada som hållit honom borta)

AIK:S TRUPP
3 Per Karlsson 4 Nils-Eric Johansson 5 Jesper Nyholm 6 Simon Thern 7 Kristoffer Olsson 8 Johan Blomberg 9 Sulejman Krpić 10 Denni Avdić 11 Eero Markkanen 13 Kenny Stamatopoulos (mv) 14 Stipe Vrdoljak 15 Sauli Väisänen 17 Daniel Mushitu 21 Daniel Sundgren 24 Stefan Ishizaki 29 Anton Salétros 34 Oscar Linnér (mv) 36 Henok Goitom 39 Amin Affane Ej med i matchtruppen: 2 Haukur Hauksson (skada, underkropp).

SPELTPS
Spelar återigen under 2,5 när AIK spelar. Finns till 1,90 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip