Elfsborg att vinna, med insatsen tillbaka på kryss, tas i söndagens allsvenska. DNB/asian +0 alltså.

Jag har sett det mesta av de här lagen hittills. Och visst, Elfsborg har sett usla ut i flera matcher, samtidigt som AIK radat upp segrar. Elfsborg har skrapat ihop fyra poäng hittills, medan AIK skuggar serieledande Bajen. Trots det - här tycker jag värdet ligger på hemmalaget.

Gnaget har som bekant en del skadebekymmer: Linnér, Stefan Silva, Lundström och Nyholm är out. Tarik Elyounoussi kan eventuellt vara redo här, men har dragits med en skada senaste två-tre veckorna och är nog inte helt hundra. Nabil Bahoui är avstängd. Även om truppen är bred och en tänkbar startelva är stark så sliter det att snurra på få spelare. Dessutom blir det inte mycket till bänk att laborera med. Matchats rätt så hårt senaste tiden då det var match i onsdags mot Sirius. Vände då 2-1-underläge till 3-2-seger i en rejäl urladdning. Får nu visserligen tre dagars vila, men det är ny bortamatch och återigen nytt underlag. Även om AIK brukar göra bra resultat på konstgräs är det knappast optimalt .

Tänkbar elva:

Janosevic
Milosevic - Karlsson - Jansson
Sundgren - Olsson - Adu - Salétros - Lindkvist
Goitom - Stefanelli

Elfsborg har som sagt börjat bedrövligt. Tycker dock de haft en del otur. Kunde fått med sig poäng i premiären mot Malmö och släppte in 1-0 mot Sirius på tilläggstid (kunde gått hursomhelst). Mot Sundsvall senast åkte de på en tidig straff emot sig efter en rejäl filmning, vilket präglade den matchen. Starten är ändå underkänd, för det finns stor potential i laget. Lundevall, Ishizaki, Gojani, Dyer, Holmén, och Jebali är spelare som är/åtminstone borde hålla hög allsvensk klass. Saknar nyttige strikern Per Frick, men Prodell borde kunna göra ett bra jobb där uppe.

Tänkbart lag:

Ellegaard
Gustavsson, Jönsson, Horn, Kaib
Jebali, Dyer, Gojani, Ishizaki, Lundevall
Prodell

Elfsborg ska bara upp på övre tabellhalvan, allt annat är ett fiasko. Kapaciteten finns i laget, Thelin måste bara få ut det. Rätt skön hemmamatch att gå in i - tabelläget är rätt illa, men här har de allt att vinna. Som oddsen ligger nu tycker jag värdet ligger på Elfsborg, som har fördel av hemmaplan och har kunnat förbereda sig för matchen hela veckan. Med pengarna tillbaka på kryss känns 2.46 som ett riktigt bra odds hos FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip