AIK gästar Elfsborg på måndagen.
Mitt speltips: Halvlek med flest mål - andra halvlek. Finns hos bet365 under fliken mål -> 1:a/2:a halvlek -> Halvlek med flest mål.

Ett specialspel som jag väldigt sällan rekar och spelar. Men jag tycker det finns bra chans på det här att inträffa, det är just såhär i slutskedet av säsongen som det kan finnas värde i de här marknaderna. Följande gäller:
- Elfsborg vet om att de måste vinna här för att ta Europaplatsen. Kryss gynnar inte boråsarna alls.
- Elfsborg saknar tre av fyra ordinarie backlinjespelare. Mittbacksduon Väisänen (avstängd) + Jarjue (skadad) och ytterbacken Strand (avstängd). Klart att det där måste försämra deras defensiv, har inte någon superbredd på de positonerna.
- Efter söndagsmatcherna vet vi om det finns reell guldchans för de här lagen. Skulle Malmö & DIF tappa poäng har segraren här chans att koppla grepp om guldet. Skulle både Malmö & DIF vinna kan AIK möjligen vara rätt nöjda med kryss här då det ger laget bra chans att ta tredjeplatsen. Samtidigt har de fortfarande minihugg på guldet om de vinner och det är trots allt en omgång kvar - allt kan hända.

Men eftersom åtminstone Elfsborg måste vinna gäller att oavsett ställning här kommer det vara minst ett lag som alltid kommer behöva jaga mål. AIK är väldigt bra defensivt & taktiskt skickliga. De vet om att Elfsborg nog är som allra bäst när de får ställa om och kontra - något AIK är rätt bra på att förhindra. Så det är väl inte otänkbart att det blir en liten avvaktande matchbild inledningsvis där lagen känner lite på varandra och försöker att inte bjuda på något. Som alltid är första målet viktigt. I en sån här match kan det vara förödande att släppa in första målet:
- AIK tappar i stort sett aldrig ledningen. Så Elfsborg är nog väldigt måna om att inte bjuda på bortaledning, då blir det jobbigt.
- Men AIK vänder i stort sett aldrig matcher heller. Med tanke på Elfsborgs kontringsskicklighet vill nog AIK ogärna behöva jaga och ge bort ytor i underläge - då blir det jobbigt för deras del.

Klart att ett sånt här spel bygger på att matchbilden blir ungefär som man ser framför sig. Som alltid i spel finns det slump, bollen är rund och saker kan hända - så visst kan det bli så att allt rullar in i första och det står 2-2 i halvtid. Men jag tror inte det. Och även om det blir ett mål i första 45 kommer som sagt ett lag alltid att behöva jaga i andra halvlek. Så till slut måste matchbilden bara öppna upp sig rejält.

Även i en normal serielunksmatch hade jag kunnat tänka mig det här spelet mellan de här lagen. Med tanke på utgångsläge i tabellen känns det som ett ännu starkare alternativ och till över dubbelt hugger jag..

This is the stats tab
This is the post tip