Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 2.08 hos X3000

________________________

Höga toppar och djupa dalar kan sammanfatta inledningen på både Elfsborgs och AIK:s säsong. Det är fortfarande svårt veta var man ska placera lagen men där gästerna ändå visat mest positivitet där prestationerna ändå varit imponerande i alla fall i jämförelse med fjolåret och det känns som en annan typ av optimism. Däremot var det ett riktigt slag i magen senast där Sirius hade 0-3 på Nationalarenan och det började tänkas på kris återigen. För Elfsborgs del kändes det som laget vaknat igen med segern mot Sirius följt av en stark seger mot Malmö FF, men likväl blev det en svag prestation mot Djurgården och nu handlar det om att studsa tillbaka återigen.


Elfsborg
Senaste match: Djurgården - Elfsborg
xG: 2.57 - 1.45
Skott/skott på mål: 22/8 - 10/2
Possession(%): 60 - 40
Hörnor: 8 - 5
En märklig matchbild där Djurgården öste på med avslut under första halvtimmen och Elfsborg hade svårt komma in i matchen. Hemmalaget tog även rättvist ledningen och därefter svängde matchen mycket och Elfsborg hade ett par öppna lägen att ta sig in i matchen, däremot var inte effektiviteten där och det var slarvigt i avslutslägena. Kanske borde fått in ett reduceringsmål men Dif hade ändå kontroll och kunde vinna rättvist.


AIK
Senaste match: AIK - Sirius 1 - 3
xG: 2.13 - 1.46
Skott/skott på mål: 18/4 - 7/5
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 11 - 2
Det var en laddad publik på Nationalarenan som fick en solig lördagsmatch och med krossen från Peking i ryggen var det stort hopp om tre nya poäng. AIK inledde starkt och spelar fortsatt en bra fotboll men ett chockmål från Sirius skapade oreda och Sirius kunde sedan parkera bussen och utnyttja farliga omställningar till både 0-2 och 0-3 innan AIK reducerade strax före slutvisslan. Effektiviteten var inte där hos hemmalaget trots rätt bra chanser i fina ytor.

Öppen matchbild i andra halvlek?

Läget hos Elfsborg?
Terry Yegbe fortsatt avstängd, Frick missade senast. I övrigt väldigt bra truppläge.

Läget hos AIK?
Fortsatt många “långtidsskador” sedan tidigare som ännu inte är tillbaka. Har samma truppsituation som i helgen.

Känns som en rätt väntad matchbild där AIK kommer få ha något mer boll som också är bekväma i det, sedan gäller det för Elfsborg som så många gånger förr vinna bollen högt men också ställa om snabbt. AIK fick sig en rejäl omgång mot Sirius i omställningsspelet och vore ju konstigt om Elfsborg inte upprepade den bedriften som dessutom fungerade så bra mot Malmö FF. Även om det blev ett hack i skivan senast i skapandet av målchanser så finns det ändå mycket offensiv kvalitet och med en sådan som Pittas på planen så kommer det alltid finnas offensiva hot. Förväntar mig en mer försiktigare första halvlek där det blir svårt att få de där heta chanserna, men där andra halvlek blir betydligt mer öppnare som så många gånger förr. Elfsborg har släppt in mål i andra halvlek i alla matcher utom två, vilket de då hållit nollan. Medan AIK varit oerhört skickliga ju längre matchen går och hittar nätet förutom mot Värnamo (2-0 ht) och borta mot Malmö FF.
Det känns som att hemmalaget inte heller orka vara så hängivna i det defensiva arbetet ju längre matchen går. Tror AIK kommer behöva ligga på i andra halvlek och lyckas göra ett mål på sina chanser mot ett mer Elfsborg som får större ytor och heller inte lyckas vara så samlade i defensiven.

Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 2.08 hos X3000
This is the stats tab
This is the post tip