Elfsborg tar emot BP på lördagen.
Mitt speltips: Över 1,5 mål i första halvlek. Expekt .

Thelins gäng går in i matchen med en inspelad poäng, noll gjorda mål. Viss press på laget att gå in och vinna den här matchen. BP hemma är såklart en uppgift som ser passande ut på pappret. Dels för att det förmodligen är det svagaste laget i ligan, men även för så som BP vill spela. Nu har de mött DIF och Malmö hittills, så att de inte haft så mycket boll är kanske inte så konstigt. Senast hade de även en ledning att spela på, så naturligt att de föll tillbaka lite. Men det är inte så de egentlgien vill spela. BP vill ha boll och skapa chanser av egen kraft. Om de kommer till Borås och försöker ta tag i boll och anfalla med mycket folk kan det bli åka av - för Elfsborg är som bäst när de får ställa om snabbt.

Samtidigt visade BP både mot Djurgården (både i cupen och i premiären) och Malmö att de inte är ofarliga. 15 avslut (1.3 i xg) mot Djurgården och 10 (0.85 xg) mot Malmö FF. Över 1,5 mål i första halvlek i 2/3 cupmatcher men även mot Djurgården i premiären. Kunde/borde varit det även mot Malmö FF.

Dags för Elfsborgsmål

Elfsborg fick åka rejält mot Häcken i premiären. 2-0-förlusten var logisk, Häcken klart bättre. Elfsborg skapade dock sina lägen och borde gjort mål i matchen. Mot Varberg skapade de rejäla målchanser också men fick ingen utdelning på en svårspelad plan.

Här är det bara tre poäng som gäller. Dags för säsongen att ta fart och framför allt för deras på pappret fina ytterbackar Hult + Larsson att på allvar börja bomba på längs kanterna. Ser framför mig att de sätter full fart framåt från start och att ett eventuellt ledningsmål knappast påverkar det.

Det är anledningen till att jag väljer ett överspel i första halvlek snarare än totalt i matchen. I nuläget är det ö3-lina med favorit på övern och då tar jag hellre ö1,5 i första halvlek till betydligt högre odds den här gången.

Speltips: Över 1,5 mål i första halvlek
This is the stats tab
This is the post tip