Elfsborg tar emot Degerfors på söndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 i första halvlek. Pinnacle . Spelet kräver att Degerfors inte ligger under efter första 45.
Min idé här är egentligen att Elfsborg står för lågt och kommer få det svårt, ett hcp-spel på asian +1 eller liknande kan också vara ett alternativ.

Anledningen till att jag väljer att spela X2/asian +0,5 på första halvlek är att jag gamblar lite på att Elfsborg kommer rotera på någon position. De är nämligen mitt uppe i ett Europakval, där 1-1 mot Velez i torsdags var en missräkning. Rätt tuff match med kamp ända in i mål och dubbelmötet lever i allra högsta grad. Bara två vilodagar inför den här matchen och viktig retur på torsdag - nog borde Thelin ha ett öga på den? Även om han knappast gjort sig känd som en särskilt roterande tränare. Och Elfsborgs trupp är inte alls särskilt bred, bänken är sällan imponerande. Saknar också avstängde Rasmus Alm. Så jag kan tänka mig att de vilar någon/ett par spelare från start och byter in dem om det behövs. Skulle det bli bästa möjliga lag är det nog hyfsat slitna ben ändå.

Degerfors är verkligen inte ett lag jag håller högt. Poängmässigt bra vår med lite medstuds, men blivit ordentligt synade senaste matcherna och de hade faktiskt en del tur som fick med sig 1-1 mot Varberg senast. Är väldigt beroende av Edvardsen, som är den ende som riktigt klarat av att leverera på hög allsvensk nivå kontinuerligt den här säsongen. Ändå vill jag backa upp laget här. Det har främst att göra med Elfsborgs tajta schema, men delvis för att de ändå fick med sig en poäng senast. Måste ha blivit en väckarklocka för laget att de, inte ens hemma mot Varberg, kan spela så naivoffensivt och tro att de ska föra spelet som de gjorde i Superettan. Nu har bottenkollegor som ÖSK börjat röra på sig och även Mjällby har värvat in förstärkning + sparkat tränaren. Bufferten de har neråt är inte stor. Gäller för Degerfors att de börjar göra det lite svårare för motståndarna och sno åt sig poäng här och där.

Tycker Elfsborg är för stora favoriter här. Degerfors borde kunna göra hygglig match av det här och stå emot i åtminstone 45.

Speltips: Oavgjort eller Degerforsledning i första halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip