Elfsborg tar mot Degerfors på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Högt odds på Betsson , Bethard eller Nordicbet i skrivande stund, ungefär 25 punkter över Kambibolagen.

Degerfors leder gruppen med fyra inspelade poäng, Elfsborg skuggar på tre. I gruppens andra match är det GBG-derby där ÖIS har chans att gå upp på sex poäng vid seger. Elfsborg måste med andra ord vinna här medan Degerfors eventuellt klarar sig på kryss om de får med sig Gais-poäng i andra matchen.

Boråsarna hade seriens bästa defensiv stundtals i fjol. Men sålde Lagerbielke under sommaren och duktige keepern Valdimarsson i vintras. Pettersson som kommit in är en helt annan målvaktstyp, han dominerar inte strafformdået med samma pondus som Valdimarsson. Han är inte dålig alls, men håller honom som något hack sämre än islänningen. Mot Öis förra helgen behövde båda mittbackarna (Holmén och Henriksson) bryta redan i första halvlek. Elfsborg kommunicerade följande i onsdags:

– Sebastian Holmén fick en känning i ljumsken under matchen mot Örgryte, och vi räknar med att ha honom åter i full träning inom de kommande dagarna.
– Gustav Henriksson har en överbelastad baksida. Magnetröntgen visar ingen muskelskada och vi räknar även med att ha honom åter i full träning de kommande dagarna.

Vi får se om duon kommer till spel här, men "kommande dagarna" på onsdagen gör att det låter som 50/50. Ingen jättebredd på mittbackspositionen, så ett klart defensivt minus om de inte kommer till spel.

Annars tycker jag Elfsborg sett sådär ut både mot Gais (2-0-seger) och ÖIS (3-2-förlust). Spelet flyter inte så bra som i fjol och det är en del att jobba på.

Degerfors allt att vinna

Degerfors åkte som bekant ur Allsvenskan i fjol. Dödsstöten bölev en dramatisk match på just Borås Arena efter en händelserik 2-2-tillställning. Saknar fortfarande skadade Vukojevic och har tappat MFF-lånet Hugo Bolin. Men de har kvar en del andra helt okej spelare och jag tror de kommer vara ett bra superettanlag i år. Har allt att vinna i den här matchen då en kvartsfinal är en ren bonus för deras del. Lär säkert inleda rätt försiktigt, men borde få sina kontringslägen mot ett Elfsborg som måste vinna.

Att boråsarna ska göra mål känns klart troligt. Går sällan mållösa hemma och måste som sagt vinna. Gott om offensiva vapen. Större fråga om Degerfors gör det, men det tror jag de har bra chans att klara. Elfsborg har som sagt sett ofärdiga ut och har eventuellt kännbara avbräck.

Därför väljer jag att bägge lagen nätar i den här matchen.

Speltips: Båda lagen gör mål
This is the stats tab
This is the post tip