Speltips: Elfsborg - Djurgården

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2019-08-05 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.85
Tips: 2
Djurgården åker till Borås för bortamatch mot Elfsborg.
Mitt speltips: Rak bortaseger.

Elfsborg ligger förvisso på övre halvan i tabellen för närvarande, men känslan är ändå att det här är lite av toppen mot botten.

3. Djurgården 17 10 5 2 28:12 35
8. Elfsborg 17 5 6 6 22:29 21

Boråsarna inledde nämligen serien helt okej poängmässigt, men har därefter havererat nästan totalt. Har två segrar senaste elva matcherna - hemma mot AFC och Kalmar FF. Under den här raden av matcher har de många gånger uppträtt bedrövligt håglöst, på gränsen till provocerande dåligt. Att det viskas om Thelins framtid är inte märkligt - det har nämligen inte gått att skönja någon spelmässig utveckling och väldigt få spelare känns bättre idag än för ett år sedan.

Nu fick visserligen Elfsborg vinna den blytunga bottenmatchen mot Kalmar senast. De tre poängen skriver historien och ger andrum, men ska vi vara ärliga var det en ny mycket svag insats mot ett decimerat och svagt Kalmar. De tre poängen kan möjligen ge en energiboost, men rent spelmässigt tyder inget på att Elfsborg är på gång.
Har här tre avstängda spelare: Gregersen, Gojani och Strand. Att den usle mittbacken Gregersen är avstängd är väl snarast att betrakta som ett plus för Elfsborg, men Gojani och energiknippet Strand saknas är avbräck.
Jonathan Levi är åter borta, sedan har ju Cibicki har som bekant lämnat, precis som mittbacksklippan Joakim Nilsson...

Djurgården är stabila. Har 7-2-0 senaste nio matcherna och har överlag stått för väldigt jämna och fina prestationer. Har kanske inte alltid visat en supertydlig "bäst i serien"-höjd, men laget är alltid svåra att göra mål på och bryta ner. Gått mållösa från blott en enda allsvensk match och gjrot tredje flest mål i serien dessutom. Buya Turay kanske inte är i sin bästa form för dagen, men är alltid jobbig att möta. Senast fick Chilufya hoppa in och bidra och här är dessutom nyförvärvet Curtis Edwards uttagningsbar. Ajdarevic blir bättre och bättre (även om han varit sjuk under veckan och är ett litet frågetecken).

För mig skiljer det minst en klass mellan lagen. Dif är dessutom i bättre form och truppläge. För ett par år sedan var bortamatchen i Borås en av säsongens tuffaste, i dagsläget är känslan en helt annan.

Bortaseger med 0-1/2?
  Elfsborg - Djurgården
Spela på Speltips Elfsborg - Djurgården
Polsater - 5 Augusti 2019 - 07:51
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - BLGM - ja
1.83
15:00  Albot - Lajovic
Tennis - ATP Basel - Albot
1.73
21:00  Tottenham - FK Crvena zvezda
Fotboll - Champions League - TOT under 2,5 mål
1.80
  Rekatochklart Poolspel
19:00  Topptipset Tips Måndag 21/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming