Djurgården gästar Elfsborg på söndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget Djurgården. Spelet sitter om de tar poäng.

Serieledande Elfsborg flyger fram. Efter två inledande poängtapp har de nästan osannolika åtta raka segrar. Senast förra helgen slog de Malmö med 3-0. En rättvis seger om än kanske med någon boll för mycket. Såklart väldigt imponerande och Thelin förtjänar hyllningar. Att de tagit alla de här vinsterna är inte ett resultat av tur och medstuds - de är väldigt bra.

Men jag tycker bara de står lite lågt i odds för att vinna här. Ett Malmö som saknade AC och kanske hade en Hugo Larsson med tankarna på en Frankfurtflytt stängde som favoriter. Det var kanske inte rätt sett till matchen som utspelade sig att Malmö var favoriter. Gamla konstgrässynder jag trodde skåningarna kommit över väcktes till liv. Men är det rimligt att Djurgården ska ha så mycket sämre chans att vinna än Malmö FF hade?

Jag tycker inte det.

Djurgården på gång

Efter en tuff säsongsinledning börjar det ljusna lite för DIF. Tre raka segrar inklusive en vinst mot AIK senast. Knappast något som händer ofta. Kim och Tolle har hittat sitt mittbackspar med Danielson + Löfgren, vilket gjort defensiven mer stabil. Widell-Zetterström är tillbaka. Tre raka nollor. Det finns konkurrens på de flesta positionerna nu och det i fjol tokgivna mittfältet Finndell, Schuller och Mange Eriksson har samtliga stått vid sidan. Jag tror det är en positiv grej, de där spelarna behöver hållas på tå. Elvan som gjorde det så bra i fjol behövde skakas om lite.

Om Malmö FF lider av Borås Arenas konstgräsunderlag så tror jag inte det samma gäller för Djurgården. De är vana vid underlaget men har den här säsongen tvingats brottas i Tele2-sanden. Inte optimalt för deras spel. I Borås påminner konstgräset för mig mer om det Tele2 historiskt haft. Så jag tror Djurgården kommer trivas här.

Inför säsongen rankades Djurgården som ett rätt så tydligt bättre lag. Efter en tredjedel av säsongen är det tydligt att Elfsborg är lite bättre än många trodde, samtidigt som DIF kanske är lite sämre. Men tycker oddsen blivit lite väl låga på Elfsborg faktiskt.

De kommer såklart inte fortsätta vinna varje match resten av säsongen. Jag tycker det känns som en jämn match på förhand, luktar lite kryss.
This is the stats tab
This is the post tip