SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Elfsborg tar emot Falkenberg på torsdagen.
Mitt speltips: Asian -1 på hemmalaget. 1.96 hos bet365 . Spelet sitter om Elfsborg vinner med uddamålet, vinst på spelet vid seger med 2 eller fler mål. Förlust om Falkenberg tar poäng.

Elfsborg är med i den där klungan av lag som ligger närmast Malmö. Imponerande första halva av säsongen av Thelins lag. Falkenberg ligger och krigar i den där bottenklungan som förmodligen kommer kriga om att behålla allsvenska kontraktet. Botten mot toppen alltså.

Tycker Elfsborg går från klarhet till klarhet. Spelmässigt ser det rätt bra ut, men framför allt mentalitetsmässigt är de ett helt annat lag än senaste tre-fyra säsongerna. Ett par exempel från senaste tiden:
- Åkte upp till Friends för gräsmatch mot ett förmodat "ny tränare-tänt" AIK. Vann den rätt bekvämt.
- Följde upp det med att slå Östersund ett par dagar senare. Höll ut trots att de åkte på ett relativt tidigt rött kort.

Tidigare år hade boråsarna nog inte tagit sex poäng i de där matcherna. Har bara en förlust på hela säsongen, vilket tyder på att laget är svårbesegrat. Saknar avstängde Strand här, men har rätt bra täckning på den positionen så det borde inte betyda så mycket.

Falkenberg saknar Tobias Karlsson och Sander van Looy. Hasse Eklund får därmed klara sig utan två av pjäserna som startat i den trebackslinje Falkenberg spelar med. Inte optimalt. Jobbig uddamålsförlust mot Malmö FF i helgen. Ingen poäng trots en man mer i nästan hela matchen. Har annars kryssat en hel del den senaste tiden och sett över hela säsongen har de blott två förluster med 2+ mål. Så det är inget lag man slår utan vidare. Men tycker alltjämt att de är ett lag som passar bättre på gräs än konstgräs. Falkenbergs främsta anfallsvapen - fasta situationer och inlägg - är också något som Elfsborg borde kunna hantera då de har väldigt egen box-starka mittbackar.

Falkenberg har ett stukat AIK på hemmaplan i helgen. Som serien utvecklat sig är det en tung nyckelmatch som ser klart mer vinnbar ut än vad den här matchen är. Så kanske finns tankar på att maximera chanserna i den matchen hos Hasse Eklund? Tycker Elfsborg med en formstark Jesper Karlsson (med ett förflutet i just Falkenberg) ska ha mycket bra chans att vinna här. Blir det med uddamålet får vi pengarna tillbaka, vilket känns som en bra livrem.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip