Elfsborg spelar retur mot Feyenoord på torsdagen.
Mitt speltips: Under 0,5 mål av Elfsborg. Tre ggr smeten hos Nordicbet eller Betsson i skrivande stund.

Speciell match det här. Utgångsläget gör det lite svårt att sia om hur matchen blir. Holländarna slaktade Elfsborg totalt på bortaplan, slutade 5-0 men hade kunnat varit mer. Elfsborg kom knappt till en enda vettig målchans där och klasskillnaden visade sig. Det här blir såklart en helt annan match nu när dubbelmötet är avgjort och matchen dessutom spelas på konstgräs. Frågan är såklart vilken approach till matchen respektive lag kommer ha. Elfsborg är med i en allsvensk toppstrid och har en tuff match redan på söndag. Redan klart att bäste anfallaren Per Frick inte kommer till spel. Talas om att han kan spela till helgen dock, möjligen ett tecken på att Thelin inser att läget är omöjligt och prioriterar Allsvenskan. Holst är dessutom avstängd.

Även Feyenoord ska in i ligamatch på söndag, men är tidigt inne på sin säsong och behöver väl knappast vila spelare redan. Den uttagna truppen är stark med i stort sett alla ordinarie tillgängliga spelare, så det är knappast ett lag fyllt av juniorer som kommer till spel här. Borde vara hyfsat vana vid konstgräs också.

Svårt att sia om matchbild med tanke på utgångsläget som sagt, men jag har svårt att tro att Feyenoord kommer bjuda på jättemånga målchanser i en sån här match ändå. De lär väl bara vilja åka och städa av den här matchen och gå vidare på nästa uppgift. Hade ett liknande läge i förra kvalomgången och då städade de av returen med 3-0. Bör spela ett hyggligt lag och då är de ett svårt motstånd. Elfsborg skapade noll av värde i Rotterdam och saknar nu Per Frick. Klart de spelar lite för äran här - men samtidigt finns inte riktigt någon poäng i att stånga sig blodiga här och minska sina chanser i söndagens bortamatch mot Kalmar.

Det här oddset är 20-30 punkter högre i skrivande stund än hos andra bolag. Tycker bara det känns högt sett till något som ändå känns rätt så troligt.

Speltips: Feyenoord håller nollan.

This is the stats tab
This is the post tip