Många avbräck i anfallet för Elfsborg. Mot ett välspelande och starkt Sundsvall utan press.

Förra mötet
GIF - Elfsborg 2-1

Allsvenskan
7. Sundsvall 25 11 7 7 43:28 40
11. Elfsborg 25 6 7 12 24:35 25

Elfsborg hemma
12 2 5 5 8:14 11

Formen
F, F, V, V, O

Senaste match
Sirius - Elfsborg 4-2

Sundsvall borta
12 5 3 4 23:17 18

Formen
V, O, O, V, F

Senaste match
Sundsvall - Kalmar 2-0

All press på Elfsborg här. Efter kollapsen mot Sirius så åkte man dessutom på en rad tuffa avbräck. Inte mindre än tre spelare avstängda här.

Kevin Stuhr-Ellegaard, David Olsson, Tim Rönning
Frederik Holst, Jesper Manns, Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Rami Kaib
Robert Gojani, Stefan Ishizaki, Samuel Holmén, Rasmus Rosenqvist, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, David Boysen, Jesper Karlsson
Viktor Prodell, Arian Kabashi

Avstängningar: Per Frick, Obasi & Simon Olsson

Det är inte det man vill i en sån här match. Linus Hallenius testas sent för Giffarna men man vann ju senast mot Kalmar utan honom. Giffarna är på väg att göra sin bästa allsvenska säsong någonsin. Både poäng- och placeringsmässigt kan det bli rekord. Dessutom spelar laget fin fotboll. Samtidigt har Elfsborg identitetskris och man vet inte riktigt hur dom vill spela öht.

Föll som sagt borta mot Sirius med 2-4. Detta efter att ha haft ledningen med 2-0. Katastrofalt dåligt med tanke på tabelläget. Elfsborg behöver poäng för att undvika att bli indraget i den absoluta bottenstriden. Men med så många startspelare out är jag tveksam. Jag tror att Giffarna kommer få Elfsborg frustrerade genom att inte låta hemmalaget äga så mycket boll. Alldeles för stor favorisering av Elfsborg på oddssidan som måste synas mot ett starkt Sundsvall.

SPELTIPS
Jag spelar Giffarna asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till fina 2.08 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip