Elfsborg att göra över 1,5 mål blir mitt spel i deras match mot Giffarna. Finns till bra odds hos bet365 .
Tror på 2/3-1 eller 2-2 som tänkbara resultat här.

Det här skrivs på lördagsförmiddagen och jag tar hänsyn till det som är känt fram till nu. Kommer uppdatera reken med info om det är något som väsentligt påverkar min uppfattning om matchen som framkommer.

Som väntat har marknaden spelat ner Sundsvall lite grann under veckan. Oddset på Elfsborg har stigit något, vilket kanske inte är märkligt sett till att boråsarna kördes över mot Blåvitt i förra omgången. Giffarna å sin sida vann mot Malmö FF med 3-1. Jag vill dock vänta lite med att dra såg-slutsatser om Elfsborg och hyll-dito om Sundsvall.

Tycker Sundsvall haft en del medstuds hittills. Hamnade i tidigt 2-0-underläge mot Djurgården, men hittade in i matchen via två fantastiska mål av Hallenius och Eddhari. Senast mot Malmö räddade Eskelinen en straff och flera andra bra chanser. När MFF kvitterade till 1-1 kändes det verkligen som att skåningarna skulle vinna. Men så bjöd Rasmus Bengtsson Linus Hallenius på ett friläge efter en i stort sett osannolikt svag bakåtpassning. Alltid starkt att slå Malmö FF, men det var gynnsam utdelning för Sundsvall där - helt klart. Sett till xG-statistiken (förväntade mål) från den matchen så "borde" Malmö ha vunnit där. Sånt brukar jämna ut sig över tid.

Eflsborg är redan halvpressade. 1-1 mot Bajen i premiären var väl okej. Jämn match som kunde gått hursomhelst (Cibicki hade två i virket till exempel). Följde upp det med 3-0 i röven mot IFK Göteborg. Konstig match där boråsarna inledde rätt bra för att sedan säcka ihop totalt. Rött kort i andra halvlek hjälpte inte heller. Den matchen spelades dock på Ullevis gräs - ett underlag laget vunnit på 4/25 matcher sedna 2015. Vann ingen gräsmatch i fjol. Är ett bättre lag hemma på sitt konstgräs.

Måste gå för en trepoängare i den här matchen. För att vinna tror jag Elfsborg kommer behöva göra minst två mål, deras defensiv är inte toppklass och nu blir det ny backlinje iom att Norgehistorien Gregersen är avstängd. Dags för Cibicki, Levi, Frick, Hümmet m.fl. att leverera. dessutom har talangen Kevin Kabran fått en tränignsvecka med laget, vilket borde borga för en bättre prestation från honom än mot Blåvitt.

Tycker Sundsvall haft bra utdelning hittills medan Elfsborg nog kunnat få mer sig något mer. Dags för hemmalaget att gå all in för att ta en mycket välbehövlig hemmaseger här. Har ett gäng fina offensiva spelare som bör kunna straffa Sundsvall.

Speltips: Elfsborg över 1,5 mål i matchen - odds 2.30 hos bet365 .

Välj Mål - "Totalt antal mål per lag" för att hitta spelet.

This is the stats tab
This is the post tip