Elfsborg tar emot BK Häcken i sin allsvenska premiär.
Mitt speltips: Elfsborg vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Expekt .

Visst är jag också väldigt imponerad av vad de regerande svenska mästarna BK Häcken gjort på försäsongen. Slaktat allt motstånd i Svenska Cupen med i stort sett samma trupp de tog guld med. Jeremejeff out och Kamara in är väl det som hänt i stort sett. Jag tycker också att de ska ses med väldigt bra chans att upprepa en ny topplacering.

Allt det till trots - jag tycker de blivit väl stora favoriter här. Elfsborg i Borås är ingen lätt match. Hade ingen supersäsong i fjol, trots det:
-Förlorade de bara 2/15 hemma.
- Andra halvan av säsongen var det bara BK Häcken som tog fler poäng än Elfsborg.

Fick en svag start på förra årets säsong och tog bara en av nio poäng när de Europakvalade mot Molde. Åkte också ur Svenska Cupen, så har inte spelat någon tävlingsmatch än. Kan vara negativt, men de har också blivit lite bortglömda kan jag tycka.
Tappat Väisänen och Rasmus Alm - men bra täckning där. Fick in Hult och Holmén förra året, känslan är att Elfsborg borde få ut mer av den duon med en försäsong i ryggen. Johan Larsson, Römer och Per Frick är kvar som garanter. Baidoo är ett år bättre och Bernhardsson är skadefri.

Elfsborg tänkbart topp5-lag

Av det jag tagit del av i poddar, biblar och diverse inför-material tycker jag få pratar om Elfsborg. Jag tror de kan vara med och utmana om topp fyra. Inget Europaspel som stör och ett bra lag de kan ställa på banan.

Rätt skön premiär för deras del att gå in som underdogs mot ett uppsnackat Häcken. Allt att vinna på hemmaplan är inte varje dag - är som dag och natt jämfört med fjolårets premiär hemma mot Mjällby. 0-2-förlusten där satte tonen för hela våren liksom.

När lagen möttes i juli stod Elfsborg i 2.05 ca. 6-8 spelare i vardera lag som startade då lär spela från start även igen. Visst är det ett tag sen och det har hänt en del sedan dess - men tycker det är väl stor skillnad oddsmässigt och att det gör att Elfsborg blir mitt spel här.
This is the stats tab
This is the post tip