Elfsborg tar emot Halmstad på onsdagen.
Mitt speltips: Hemmalaget att ha över 5,5 skott på mål. Expekt .
Spelet finns under fliken "avancerad lagstatistik".

Boråsarna klarade av den här skottlinan i 8/15 hemmamatcher ifjol. Flera av gångerna de inte nådde upp till sex skott på mål landade de på fem. I år är det bara Häcken och Malmö som matchar Elfsborg i antal avslut per 90 minuter hittills. Hemmaplan hittills i år:
21 avslut (åtta på mål) mot BP och 17 (fem på mål) mot Häcken.

Lär bli Gudjohnsen i stället för Per Frick (skadad) från start centralt i anfallet. Islänningen är en betydligt mer skottglad anfallare än vad Frickadona är. Per Frick är mer av en länkspelare numera jämfört med Gudjohnsen, som har nästan dubbelt så många avslut per match jämfört med Elfsborgs trotjänare. På bänken finns en hungrig Cooper Love, som lär vara sugen på att öppna målkontot om han får speltid här.

Ondrejka lär få chansen på en av ytterplatserna och det är också en skottglad spelare (13 avslut senaste tre matcherna).

Defensivt Halmstad?

Halmstad har lägst bollinnehavssnitt hittills. Inte så oväntat med tanke på hur laget brukar spela och vilka lag de mött hittills (tufft schema och sen fick de spela 10 mot 11 en stor del av BP-matchen senast). Räknar med att laget faller hem och låter Elfsborg ta tag i spelet här.

Elfsborg är inte riktigt laget som gillar att praktisera ett handbollsspel där de spelar runt bollen in absurdum. Brukar försöka komma snabbt till avslut. Blir det en sån matchbild tror jag Elfsborg kan matcha antalet avslut de haft i hemmamatcherna hittills. Och kommer de upp i de nivåerna lär de ha bra chans att ha minst sex skott på mål.

Speltips: Elfsborg att ha sex eller fler avslut på mål.
This is the stats tab
This is the post tip