Elfsborg tar emot HBK på fredagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.


Ny bonus - upp till 2000 kr! → 

Statistiken:
HBK har gjort mål i sju av tio matcher. För Elfsborg är siffran åtta av tio.
Elfsborg har två hållna nollor, HBK tre.
Båda lagen har nätat i sex av tio Elfsborgsmatcher. För HBK är den siffran fyra av tio.

Måste ses som toppchans för Elfsborg att näta. Hemmaplan och Thelins sista match i Borås. Tror att ett inspirerat hemmalag kommer göra en bra prestation och vilja bjuda på en show. Borde finnas revanschsug efter Gaistorsken senast. Bortsett Kalmarplumpen har Elfsborg varit starka i Borås den här säsongen med bra prestationer. Mål hemma i 18 av de senaste 19 allsvenska matcherna är starka papper även om truppen ser annorlunda ut i år jämfört med i fjol - men Elfsborg går sällan mållösa.

Dessutom stora defensiva avbräck för HBK. Ante G Johansson skadad sedan tidigare, dessutom är viktige Baffo ävstängd här. Truppbredden knappast den bästa, så det blir kännbart.

Frågan för det här spelet är väl...

...nätar Halmstad?

Jag vill tro att de kan göra dert. Mycket svag insats mot Djurgården, kanske fanns förklaringen i att laget tvingades bussa upp till Stockholm matchdag istället för flyg. Något Haglund tog upp efteråt. Var helt överkörda i första halvlek, jämnades sedan ut lite grann och i slutet skapade de lite situationer ändå.

Överkörda i Borås i fjol, men lyckades peta in en tröstboll i 6-1-förlusten. Brukar ha svårt på konstgräs/bortaplan men tycker ändå de har en del verktyg som borde kunna såra Elfsborg här. Boråsarna har haft det småstökigt bakåt hela vårsäsongen efter att ha varit ett ruggigt bra defensivt lag i fjol. Men har som bekant behövt byta ut flera spelare i centrallinjen, vilket knappast hjälper. Thelin har inte fått ihop det riktigt ännu och jag tror Halmstad kommer få sina chanser här.

Hemmalaget har såklart bra segerchans, men är inte sugen på att backa upp Elfsborg till ett tufft hcp då de varit ojämna.

2-1, 3-1 eller liknande känns som tänkbara slutresultat.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip