Elfsborg rak tas mot Bajen.

Bajen har ett par tunga avbräck alltjämt: Wiland och Fenger. Det gör att defensiven känns väldigt skakig för närvarande. Nyförvärvet David Fällman saknar matchform efter att inte ha spelat på ett par månader och behöver tid. Mittfältaren Jeppe Andersen verkar också vara en bit från toppformen och frågan är om inte Kennedy får starta här. Tycker även Bajens ytterbackar är rätt svaga bakåt.

Så jag räknar med ett fortsatt skakigt Bajen defensivt och då är det knappast toppläge att möta Elfsborg. Boråsarna har som bekant ett par riktigt bra yttrar och är allmänt väldigt starka hemma på Borås Arena. Känslan är att Elfsborg blir bättre i år än i fjol. Då ska vi komma ihåg att Elfsborg hade SM-guldsnivå på den offensiva målfabrikationen, men nedflyttningskandidatsnivå defensivt. Kan de bara bli lite bättre defensivt blir de att räkna med. Har fått behålla de viktigaste spelarna och fyllt på med ett par spännande namn. Hade lite otur mot GAIS, då en orutinerad reservkeeper kastade in ett par bollar, vilket gjorde utgångsläget tufft. Bättre truppläge nu med i stort sett alla tillgängliga.

Tänkbart lag:

Kevin Stuhr Ellegaard – Robert Gojani, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Samuel Holmén – Daniel Gustavsson, Stefan Ishizaki, Simon Olsson, Simon Lundevall – Issam Jebali

Bägge lagen måste vinna för att ha chans att nå kvartsfinal. Lär bli tufft oavsett då de är beroende av att Vasalund nyper poäng av GAIS. Men de här lagen kan bara göra sitt och då är det segr som gäller. Tycker att Elfsborg ska vara snäppet bättre, särskitl i kraft av hemmaplan. Bajens defensiv känns skakig och spelarna verkar vara längre ifrån toppform än vad som är fallet hos Elfsborg.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip