Hammarby gästar Elfsborg i Borås på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. Specialaren alltså. Bethard eller FastBet .

Bägge lagen har under sommaren försökt ta sig till Conference League. Den resan tog slut för Elfsborg i torsdags efter 5-0 i röven borta mot Feyenoord medan Hammarby måste göra en brutal insats om de ska vända på 1-3 hemma mot Basel. För Elfsborgs del finns därmed ingen anledning att vila på spelare här för Feyenoord-returen på torsdag, särskilt som de är mitt inne i en allsvensk toppstrid också. Hammarby däremot skulle kunna ställa över någon spelare, inte minst eftersom vissa spelare klagat på spelschemat och alla resor.

Tycker det är lite svårt att veta hur lagen resonerar, så jag avstår från 1x2-profetior. Lagen möttes också förra söndagen. Då vann Elfsborg rätt så bekvämt med 2-0. Boråsarna fick mycket hyllningar för sin insats medan Bajen överlag sågades, tycker faktiskt inte prestationen var så dålig. Skapade en hel del och kunde mycket väl gjort mål där. Att Bajen nollas hör inte till vanligheterna - var bara tredje gången för säsongen det skedde. Här får de också möta ett Elfsborg som får klara sig utan mittbacksgeneralen Jarjué. I och med att Okumu sålts finns knappast någon superbredd på den positionen.

Elfsborg har gjort mål i 13 av 15 allsvenska matcher. Hundraprocentiga vad gäller nätkänning de elva senaste. Offensiven är kanske inte så namnstark på pappret, men väldigt pålitlig och har flera spelare som kan leverera. Hammarby har visserligen förstärkt defensiven lite med Milos kontra Billborn, men det är fortfarande bara tre nollor på 15 de har. Är inte laget som kommer till en sån här match med ambitionen att hålla 0-0 så länge det går. Inte minst med tanke på att de, oavsett vilken elva de nu väljer, måste gå för segern här för att haka på i toppstriden.

"Vanliga" över 2,5 mål är nedtryckt i 1.60-1.65 och jag har svårt att se något av lagen slå linan på egen hand (dvs. vinna med 3-0). Även svårt att se något av lagen hålla nollan här. Vi borde inte heller landa på 1-1 då det knappast gynnar något av lagen. Därför känns det här specialspelet bra här.

Speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål.

This is the stats tab
This is the post tip