Speltips: Hammarby +1 till 1.83 hos Svenska Spel

_________


Återstarten av Allsvenskan bjuder på ett riktigt underhållande möte när Elfsborg och Hammarby drabbar samman. Det kommer förhoppningsvis spelas en snabb, tempofylld fotboll mellan lagen. Elfsborg är det laget som imponerat absolut mest under våren. Individuella kvaliteten och omställningarna har det inte varit många motståndarlag som behärskat. Därför ska det också bli spännande att se hur Hammarby löser matchbilden. Överlag har de haft svårt med den höga pressen och ofta slarvat i speluppbyggnaden. Hammarby har en fin nivå i sig men har varit väldigt ojämnt i år, men jag tror ändå att laget kommer gå betydligt starkare under hösten förutsatt att man löser nia-rollen där flera olika spelare fått chansen.

Elfsborg har blivit av med Jakob Ondrejka vilket får ses som ett stort tapp. Däremot i genrepet så klev talangen Gottfrid Rapp fram med två mål. Kanske får han chansen från start här? Sedan har man bra sparkapital i Bernhardsson som fortsatt haft skadeproblematik. Det blev iallafall en rejäl överkörning av Varberg i genrepet inför denna match och det är nog en härlig känsla laget kommer med.

Hammarby är desto svårare att få grepp om. Nu senast fick Josef Erabi chansen som nia och gjorde det med bravur. Hammarby vann matchen med 4-1 mot Sirius och ska nu bege sig mot den svåra bortamatchen där det mestadels handlar om att få ihop defensiven och dra ner på tempot.

Värdet på Hammarby

Elfsborg är med all rätt favoriter men tycker oddset blivit lite väl nedtryckt när de ändå möter Hammarby som mycket väl kan ta poäng här med rätt matchplan. Gäller att nyckelspelarna kliver fram och att man ligger betydligt mer samlat i defensiven och vågar bryta lite av sin possession-filosofi på egen planhalva. Tror Hammarby kan stå emot bra och då tycker jag det är generöst att få tillbaka pengarna vid en uddamålsseger för Elfsborg.

Speltips: Hammarby Asian +1 till 1.83 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip