Elfsbrog tar emot Helsingborg på Borås Arena på måndagen.
Mitt spel: Rak etta, vilket finns till bra odds hos bet365 och SpeedyBet .

Elfsborg föll i återstarten. 2-1 borta mot Falkenberg imponerar inte, men så spelades matchen också på gräs. Ett underlag boråsarna gång efter annan visat att de ej klarar av att hantera. Får här tillbaka ett par spelare efter avstängning medan Jonathan Levi dessvärre troligen missar hela juli. Men offensiven ska vara tillräckligt vass här. Är obesegrade hemma på konstgräset (3-3-0) där kryssen kommit mot Norrköping, Bajen och Häcken - topplag. Avfärdat botten/mittenlag som Sundsvall, Örebro och AFC rätt enkelt. Lag som ligger i samma tabellregion som Henkeborg.

Henkes Helsingborg fick en drömstart på "höstsäsongen". Vann borta mot bottenkonkurrenten Örebro. Såg väl okej ut på det hela taget, men knappast någon superinsats. Och nu har de tappat Rasmus Jönsson (gjort 4 av HIF:s 13 allsvenska mål). Håller honom som Helsingborgs bäste spelare under våren - ett ruggigt tapp offensivt. Han är den som legat bakom det mesta hos ett lag som varit rätt tamt framåt (bara tre lag har gjort färre mål). Under uppehållet sålde de även skyttekungen från i fjol, Bjarnason (han gjorde 3 av lagets 13 mål). Vem ska göra målen nu när 7/13 mål försvunnit?
Lär sakna Farnerud igen.

Fick tillbaka Granqvist till ÖSK-matchen, men han är knappast den optimala konstgrässpelaren, vilket för övrigt får anses gälla för ett par till äldre HIF-spelare.

Tycker Helsingborg ser ruskigt tunna ut framåt utan Jönsson. Gjort fler än ett mål i två av 13 matcher med honom i laget - det lär knappast bli bättre utan honom. Har också varit klart starkare hemma på Olympia än på resande fot. Elfsborg är väl ungefär så bra som tabellen säger, ett rent mittenlag. Som ett rätt hemmastarkt konstgräslag mot ett bortasvagt HIF ska de ha bra chans. Inne på att allt som krävs för seger är att boråsarna lyckas peta in minst en boll.

1/2-0 känns som tänkbara resultat.

This is the stats tab
This is the post tip