Tar under 2,5 mål i västderbyt mellan Elfsborg-IFK Göteborg.

Trots ett mittfält som hade gjort många allsvenska kollegor avundsjuka får Elfsborg inte till sitt spel. från att länge ha varit ett av seriens mest sevärda och målglada lag har de i år inte alls kommit upp i någon vidare nivå anfallsmässigt. Sex gjorda mål på åtta matcher. I hälften av matcherna hittills har de lämnat banan mållösa. Och det handlar inte om otur. Förväntade mål ligger på 6.58 - vilket är klart lägst i serien. Sett till kvalitén på målchanserna de skapat borde de alltså ha gjort 6.58 mål. Väldigt lågt. Av någon anledning skapar laget helt enkelt inte vassa målchanser. Lundevall har varit formsvag, Jebali har tagit felbeslut och ingen anfallare har hittat formen. Bara BP och trelleborg har avlossat färre skott än Elfsborg (som förvisso har en match mindre spelad). Defensiven har inte varit lika katastrofal för Elfsborg om man bortser från 5-0-smällen mot Häcken senast, då laget dessutom bjöd på två obegripliga självmål.

Tror att den svaga inledningen, som peakade med 5-0 i röven mot Häcken senast, gör att vi får se ett formsvagt och försiktigt hemmalag här. Självförtroendet är inte på topp, viktigast blir att inte förlora här. Framför allt måste blödningen stoppas.

Blåvitt är tunga att möta. Ett lag som jobbar hårt men som saknar riktig spets. Även IFK ligger relativt lågt i förväntade mål-tabellen - bara fyra lag har ett lägre tal än de 10.76 IFK skrapat ihop. Samtidigt är defensiven helt okej. Laget har inte rasat ihop i någon match och de har inte släppt in fler än två mål någon gång än. Spelar en 3-4-3-variant som gärna blir en fembackslinje i försvar. Gissar att Poya drar ner Salomonsson lite lägre här för att ta bort Lundevall från spelet. Så jag utgår från ett relativt lågt Blåvitt.

Derby med en hel del på spel. Tror mer på kamp än skönspel. Kan tänka mig att den kommer påminna en del om AIK-Bajen igår.

1-1 eller 1-0 till något lag ligger nära till hands i min bok.

Tänkbara elvor:

Stuhr-Ellegaard; Gustavsson, Horn, Nilsson, Kaib; Ishizaki, Olsson, Holmén, Lundevall; Jebali, Prodell


Dahlberg; Starfelt, Calisir, Eriksson; Salomonsson, Diskerud, Erlingmark, Wernersson; Ohlsson, Engvall, Ómarsson


This is the stats tab
This is the post tip