SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

"El Västico" avgörs på söndagen.
Mitt speltips: Göteborg med asian hcp +0,5. Spelet sitter om Blåvitt nyper poäng (X2).
Odds 1.81 hos bet365 .

Kvalplatsplacerade Blåvitt mot tredjeplacerade Elfsborg här. En av säsongens positiva överraskningar mot en av flopparna. Ändå backar jag upp Elfsborg.

Tycker boråsarna har en nedåtgående form. Sex raka utan seger och jag tycker ingen av de tre senaste prestationerna varit särskilt bra. Hade en del tur som fick med sig en poäng mot Häcken senast. Lagets överlägset viktigaste spealre Jesper Karlsson har sålts till AZ, men spelat vidare med laget ändå. Gör sin sista match här. Han har väl varit bra fortsatt, men klart det påverkat laget negativt att han ska lämna. Om Jeppe Karlsson tappar ett par procent i nivå gör det stor skillnad. Har också lånat ut ett par spelare under sommaren, så det finns ingen superbredd i laget just nu.

Blåvitt är svårbedömda för dagen. Gjorde en riktigt bra match mot Falkenberg i förrförra omgången (seger 3-0). Följde upp det med att tappa 1-0 till 1-2 sent mot FCK. Förra helgen föll de så hemma mot Kalmar med 2-1. Orkade nog inte ladda om efter EL-uttåget mot FCK. Har hela säsongen lidit av att Söder/Karaishvili gått skadade. Inte haft någon som petat in bollarna och avgjort matcherna i deras frånvaro. Men spelare som Wernbloom och Jakob Johansson borde bli bättre ju mer träning de får i benen. Nu har laget haft en vecka på sig att förbereda sig inför matchen, det är nog väldigt nyttigt.

Men det är klart Blåvitt ska vara klart bättre än att behöva ligga på kvalplats. en kombination av skador, enkla misstag och en del oflyt har tagit laget hit. Sett till expected points enligt statistiktjänsten jag använder borde laget haft runt 29 poäng just nu, lika många som Elfsborg "borde" tagit. Men gör man inte mål på sina målchanser blir poängutdelningen därefter. I grunden tycker jag dock inte det ska skilja så mycket mellan de här lagen. Borås Arena var tidigare en mardrömsarena för Blåvitt, men nu har de tagit poäng där i sju av de åtta senaste matcherna (inklusive cupsemifinalen i somras). Jag tror de har bra chans att göra det igen här mot ett Elfsborg jag tror är på väg in i en formsvacka.

Kryss?

This is the stats tab
This is the post tip