Elfsborg tar emot Göteborg på söndagen i en av cupens kvartsfinaler.
Mitt speltips: Göteborg asian +0 eller DNB. Pengarna tillbaka på oavgjort alltså.

El Västico. Elfsborg är motiverade favoriter här. Rätt övertygad om att de kommer en bit före Blåvitt i allsvenska tabellen. När de här lagen lottades mot varandra tänkte jag direkt på Elfsborg som tänkbart spel om oddset var de rätta. Nu tycker jag oddsen på Elfsborg släpptes för lågt och att det därmed är värde på Blåvittskräll. Det här är trots allt ett derby med allt vad det innebär. En utslagsmatch dessutom. Elfsborg står i skrivande stund i samma odds som de gjorde när lagen möttes i höstas. Var visserligen en överkörning då, men Blåvitt var utan Wendt + Marcus Berg i den matchen.

Blåvitt har sett svaga ut hittills under försäsongen. Två poäng mot Norrby och Mjällby hade lika gärna kunnat vara 0 sett till hur det sett ut spelmässigt. Men det här är en helt annan match. Laget går in här som underdogs med allt att vinna. Är övertygad om att det rutinerade gardet med Bjärsmyr, Wendt, Svensson, Berg, Sana m.fl. trivs i en sån situation. Som jag varit inne på ett par gånger gällande Blåvitt: Jag tror inte på laget över tid i Allsvenskan, men i enskilda matcher har de kapacitet att störa alla lag med de spelarna som ändå finns i truppen.

Elfsborg har sett bättre ut då. Mosat två allsvenska lag spelmässigt (totalt 8-3 mot Sundsvall och Degerfors var nog i underkant om något). Stora delat av truppen från i fjol är intakt och det mesta talar väl för en ny säsong där de finns med i den absoluta toppen.

Som sagt, rättmätiga favoriter här och jag tänker inte försöka motivera att Blåvitt ska vara favoriter. Men jag tycker Elfsborg står för lågt och ett lag som Blåvitt kan trots allt, om de får träff, verkligen störa alla lag när de har en sån som Marcus Berg att tillgå. Det är för såna här matcher veteranerna kommit hem, det måste bli 100% påkopplat från deras håll här.

Eftersom det är en utslagsmatch är krysset ganska tänkbart, därför väljer jag DNB-marknaden här. Blåvitt brukar ha det tufft i Borås, men jag tror de vinner oftare än oddsen säger.

This is the stats tab
This is the post tip