Speltips: Elfsborg asian -1,5 till 1.90 hos bet365 .
—-
Dags för västkust-derby när Elfsborg tar emot ett IFK Göteborg i fullständig kris hemma på Borås Arena.

Elfsborg fortsätter gå som tåget i årets Allsvenska och leder serien efter fjorton spelade matcher, en poäng före tvåan Malmö FF. Förtroendet, men framför allt tålamodet, med Jimmy Thelin har äntligen börjat bära frukt på riktigt och Elfsborg ser nästintill oslagbara ut för tillfället. Inte en enda förlust sedan den första omgången.

I IFK Göteborg är tonerna desto mörkare. Två förluster på hela säsongen och efter förlusten senast mot Varberg är man nu tillsammans med just Varberg delad jumbo i Allsvenskan. Tränarbytet till Jens Askou har inte gett någon vidare effekt hittills och matchen mot Varberg var bland det sämre man sett på ett bra tag.

IFK Göteborg ett lag i spillror

Det går nog inte att få ett möte i Allsvenskan där kontrasterna är större än detta. Elfsborg andas luft man inte gjort på väldigt länge. Göteborgs luft känns mer och mer förorenad för varje dag som går, och jag har väldigt svårt att se IFK Göteborg vända på det för tillfället.

Det blir spännande att se hur tränare Askou väljer att formera sitt lag för att stoppa Elfsborg. Jag tror dock inte det spelar någon roll. Att som lag komma med det självförtroendet, och då behöva möta seriens formstarkaste lag, det tror jag blir ett par nummer för jobbigt för Göteborg.

För mig är det inte så mycket att orda om här. Jag ser Elfsborg kunna vinna den här matchen med ett par bollar. Jag tror åtminstone man gör det med två, och mitt spel blir därför Elfsborg asian -1,5 till 1.90 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip