Spelar över 2,5 mål i Elfsborg-IFK Norrköping.

För Elfsborgs del har fyra av sex matcher hittills innehållit över 2,5 mål. Norrköping har tre av sex. Boråsarna har själva gjort mål i fem av sex matcher, derbyt mot Blåvitt när de fick rött kort är undantaget. Peking har också gjort mål i fem av sex, 0-0 hemma mot ett defensivt AIK är deras undantag.

Det är inte primärt statistiska skäl som gör att jag tar ett överspel här, framför allt tycker jag bägge lagen är bättre framåt än bakåt. För Elfsborgs del har Cibicki och Levi kommit in i laget på ett utmärkt sett och laget står på flest gjorda mål av samtliga lag. Bakom den duon finns rutinerade räven Lundevall, Hümmet, Kabran och Jesper Karlsson. Hemma på Borås Arena går laget sällan mållösa. Defensivt är jag inte övertygad om Elfsborg än. Tio insläppta och ingen hållen nolla än. Tycker inte någon av mittbackarna imponerar nämnvärt och keepern Ellegaard är ojämn.

Norrköping har startat serien svagt. 1-4-1 och bara sju poäng är inte bra nog för deras del. Har dock haft ett relativt svårt schema med matcher mo AIK, DIF och MFF bland annat. Känns tydligt att Andreas Johanssons ledaregenskaper verkligen saknas i backlinjen. Framåt finns det desto bättre alternativ: Nyman kommer bli bättre och bättre om han får hålla sig skadefri, Jordan Larsson ser ut att ha tagit kliv, Kalle Holmberg har vunnit skytteligan i Allsvenskan nyligen. Thern och Fransson ska vara ett av de mer konstruktiva centrala mittfälten i hela serien. Finns mer att hämta ur en stark offensiv trupp.

Tror både Elfsborg och Norrköping nätar här och att något av lagen gör mer än ett mål.

Speltips: Över 2,5 mål - 1.70 bet365

This is the stats tab
This is the post tip