Speltips: Båda lagen gör mål till 1.75 hos Pinnacle .

_______

Serieledande Elfsborg står i skrivande stund i runt 50% att vinna SM-guld. Det har varit en fantastisk säsong hittills men det är nu på upploppet det gäller att hålla sig fokuserade och inte sväva iväg. Ett annat succélag sett till förväntningar kommer på besök i form av IFK Norrköping, ett lag som nästan varannan omgång snackas ned men likväl löser seger på seger med ett härligt omställningsspel. Det känns lite som omställningarnas match detta med två lag vars spel påminner om varandra.

Elfsborg
Senaste match AS: Elfsborg - Mjällby 2-0
xG: 1.04 - 0.68
Skott/Skott på mål: 14/3 - 8/3
Hörnor: 6-5

Senaste match (Svenska Cupen): Lunds BK (Ettan Södra) - Elfsborg 0-2
Ett starkt Elfsborg mot ett lite roterande Lund som valde lägga fokuset på serien. Tråkigt att Alexander Bernhardsson fick kliva av skadad i matchen, en spelare som haft en del skadeproblem och som kommer bli viktig i höst. In i hans ställe kom Camil Jebara som ännu inte riktigt fått chansen. Kanske börjar det närma sig? Själva matchen vann Elfsborg bekvämt och jobbet utfördes utan att övertyga.

Norrköping
Senaste match AS: Norrköping - AIK 3-1
xG: 0.87 - 2.06
Skott/Skott på mål: 8/4 - 16/7
Hörnor: 2-5

Senaste match (Svenska Cupen): Lucksta (Div.3) - IFK Norrköping 0-6
Det blev en väldigt enkel seger för IFK Norrköping där Jesper Tolinsson och Carl Björk fick gå in från start tillsammans med ett par andra spelare från U. Noterbart är att Björk ser het ut och stod för fina mål.

Status?
Alexander Bernhardsson (Elfsborg) klev av skadad i Sv. Cupen.
Jacob Ortmark (IFK Norrköping) knäskadad sedan tidigare, missar hela säsongen.
Kristoffer Khazeni (IFK Norrköping) borta senaste veckorna.
Maic Sema spelade i cupen senast och är numera tillbaka från sin kortare skada.

Tempostark match väntas mellan två lag med ett sylvasst kontringsspel

Tror det kan bli underhållning som alltid när lagen spelar mot varandra. Det brukar vara svängigt och målrikt med två lag med så pass vassa offensiver. IFK Norrköping kommer med ett härligt självförtroende och på konstgräs fungerar verkligen det snabba spelet. Det är svårt att motivera att spela Elfsborg till runt 1.50 här mot ett lag som ligger fyra och överraskar gång på gång, kryddat med bra nyförvärv. Tror vi får se en härlig match här där Norrköping bjuder upp till dans men kanske inte räcker till hela vägen.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.75 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip