Elfsborg borta blir ingen lätt match för J-Södra som senast åkte på smisk borta mot BK Häcken. Liknande match i dag mot ett snabbt konstgräslag. Tror det blir tufft för gästerna.

Allsvenskan
6. IF Elfsborg 10 5 0 5 18-12 6 15
10. Jönköpings Södra IF 10 3 4 3 10-12 -2 13

Elfsborg hemma
4 3 0 1 9-2 7 9

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
GIF Sundsvall - Elfsborg 1-3

J-Södra borta
5 1 2 2 4-6 -2 5

Formen
F, O, F, O, O

Senaste match
Häcken - J-Södra 3-1

J-Södra kommer kanske kunna kämpa till sig en del poäng hemma på Stadsparksvallen, men i fortsättningen tror jag deras orutin kommer skina igenom. Laget är inte stekhett om vi tittar på namnen och det har väl, efter en vass start, börjat visa sig. Åkte på 1-3-torsk borta mot BK Häcken och fick Daryl Smylie avstängd. Målvakten Anton Cajtoft fortsatt långtidsskadad. Tror därför att Elfsborg borta blir en minst lika svår uppgift. Elfsborg har spelat bra på slutet och kommer från en fin seger borta mot GIF Sundsvall. Vunnit 3 av 4 hemmamatcher med en målskillnad på 9-2. På Boråsplasten är man trygga och motståndarna måste jobba väldigt hårt och vara disciplinerade för att klara av att ta poäng. Tror inte det här är en match som passar J-Södra speciellt bra och speciellt utan sin mittfältare Smylie blir det svårt. Lasse Nilsson är avstängd och Jörgen Horn är skadad. Annars ser det bra ut för de gulsvarta. Viktor Prodell pytsade gånger två sist och är i målform.

Elfsborgs trupp: Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Jesper Manns, Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist, Viktor Nilsson, Simon Hedlund, Marcus Rohdén, Henning Hauger, Emir Bajrami, Simon Lundevall, Thomas Kind Bendiksen, Anton Andreasson, Viktor Claesson, Per Frick, Viktor Prodell, Viktor Götesson

SPELTIPS
Lirar Elfsborg halvtid/fulltid till 2,15 hos Bwin (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip