Elfsborg tar emot Kalmar FF på söndagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian. Spelet finns under asianfliken och innebär pengarna tillbaka på exakt tre mål. Vinst vid noll, ett eller två mål. Förlust om det skulle bli fyra eller fler.

För att spelet ska förlora krävs fyra mål alltså. Det har de här bägge lagen haft i bara 14/44 matcher kombinerat den här säsongen. Bägge lagen ligger ungefär i mitten vad gäller målsnitt/match.

Elfsborgs senaste match före uppehållet var mot Värnamo borta. Visserligen bortaplan och gräs, men det var en väldigt svag insats. Skapade knappt någonting alls. Innan dess tre gjorda mot Peking och två mot Mjällby. Fem mål på ungefär tre i xg. Före de matcherna var det förlusten mot Hammarby med 1-0 och den knappa segern mot Sirius med samma siffror. Vad vill jag ha sagt med det här?
Jo, i de senaste matcherna har Elfsborg inte flugit fram offensivt på samma sätt som tidigare den här säsongen. Lite sämre form på Okkels, skada på Bernhardsson och ett nyförvärv i Hedlund som säkert kommer behöva lite tid. På strikerpositionen har väl vare sig Gudjohnssen eller Frick tagit flaggan och sprungit riktigt.

Ställs mot ett Kalmar som jag inte tycker är något extra den här säsongen. Men smålänningarna är hyggligt stabila bakåt och brukar kunna stänga igen hyggligt. Tror inte det blir någon pissenkel skrattmatch för Elfsborg.

Svag FF-offensiv

Kalmars offensiv har jag varit kritisk mot hela säsongen. Inledningsvis gjorde Rajovic mål på allt och resultaten studsade med. Men därefter har Kalmar varit sämre och utdelningen framåt likaså. Har nu sålt Rajovic, vilket bara måste kännas över tid. Han hade visserligen en lång måltorka. Men att han lämnar gör att alternativen på bänken är ännu färre. Finns inte mycket att laborera med för Jensen.

Elfsborg saknar visserligen avstängde keepern Valdimarsson. Men defensiven har varit toppklass i serien med endast 18 insläppta. Rönning är en kapabel ersättare, så tror inte keeperavbräcket ska påverka så mycket. Sen har de som bekant sålt en av seriens bästa mittbacker i Lagerbielke, men även där ser alternativen okej ut. Så ingen fara på taket.

Tror på rätt så bra chans för Elfsborg att hålla nollan här. Framåt tror jag som sagt inte Elfsborg är i toppslag för dagen och kan se framför mig max två kassar. 1/2-0 eller möjligen 2-1 (push isåfall) ser jag som tänkbara slutresultat den här matchen.

Viktiga poäng på spel är det i alla fall. Guldjagande Elfsborg lär verkligen vilja undvika att släppa in första målet. Tror underspelet är en bra startposition i matchen och att det kommer gå att spela av den positionen mot en överlina relativt tidigt om det öppnat sig.

Speltips: Under tre mål asian.
This is the stats tab
This is the post tip