Elfsborg tar mot Kalmar FF på måndagen.
Mitt speltips: Kalmar att ha över 3,5 hörnor. Expekt .

Bortalaget Kalmar har haft minst fyra hörnor i två av tre matcher hittills. Ställs mot ett Elfsborg som har släppt till ytterst få egna hörnor hittills. Tycker ändå att det är en låg hörnlina på smålänningarna. De har fått en tuff inledning med tre raka torsk. Jag gick mot laget i premiären mot Bajen och mot Blåvitt senast - bägge gångerna med framgång. Så att de överskattades inför säsongen var jag inne på tidigt och för en gångs skull har jag fått rätt. Hittills i alla fall.

Men Kalmar är ett lag som vill spela sitt eget spel. Har svårt att se Jensen ändra särskilt mycket på det bara för att de står på noll poäng. Kommer inte åka till Borås och parkera bussen. Blir inte förvånad om det är Kalmar som kommer ha mest boll här (Elfsborg har förlorat bollinnehavet i alla matcher hittills).

Baidoo avbräck

Elfsborg är ett annat lag jag gått emot inledningsvis. Tappat en hel del spelare och nu är det officiellt att Thelin ska lämna. Känslan är att det inte är optimalt för prestationerna att ha en tränare som alla vet lämnar om sex veckor. Men så är läget. Verkar annars fortsätta på den inslagna vägen från tidigare säsonger där de inte har något emot att låta motståndarna föra spelet. Offensiva bollvinster högt up och snabba omställningar är det som gäller.

Har ett väldigt tufft avbräck här då Baidoo är avstängd. Mittfältaren är mycket involverad i Elfsborgs offensiv och spel. Tycker inte Elfsborg har bredd att ersätta honom med något lika vasst i nuläget - så det kommer kännas att han saknas. Både för chansen att vinna, men även hur de kommer kunna kontrollera matchen.

Sju, fyra och tio Kalmarhörnor i Borås-bortamatcherna senaste tre säsongerna. Behöver inte betyda något i den här matchen såklart, men jag tror matchbilden kommer vara rätt jämn, med mer boll för Kalmar. Slipper vi bara ett tidigt KFF-mål som de väljer att spela på tycker jag de ska ha mycket bra chans att lösa fyra hörnor eller fler över 90 minuter.

Speltips: Kalmar FF att ha över fyra hörnor
This is the stats tab
This is the post tip