Kalmar FF gästar Elfsborg på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Kalmar har varit en av de positiva överraskningarna hittills. Rydström har implementerat samma spelstil som skördade framgångar med Sirius i fjol. Förvandlingen från Nannes trista inkastfotboll är total. Nu har de varit väldigt målsnåla hittills med bra totalt fyra mål (3-1 i målskillnad) på fyra matcher. Men har också mött några av de mest uddlösa lagen (Östersund & ÖSK). Här har de ett defensivt avbräck då Douglas Bergqvist är skadad. Ska säga att jag var tveksam till honom tidigare, men han har klivit fram som en ledare i det här unga Kalmarlaget. Tror han kommer saknas defensivt.

Även Elfsborg har ett defensivt avbräck, då stjärnbacken Okumu är out. Såklart ett tungt defensivt avbräck för deras del, då har de ändå "bara" en nolla hittills. Positivt var att tidigare covidsjuke Per Frick fått hoppa in i de två senaste matcherna och mot AIK såg han rätt så vass ut. Även om Ndione inlett lovande så är nog Frick ett hack upp ändå och jag gissar att han får en start här. Elfsborg har misslyckats att göra mål i 2/4 matcher hittills, men det var mot seriens två kanske bästa defensiva lag (DIF i premiären och AIK nu senast). Viktige mittfältaren Simon Olsson fick starta senast och lär bara bli bättre efter sin skadefrånvaro - viktigt!

Tror det här kan bli en rätt bra match med bollinnehavsälskande Kalmar mot ett Elfsborg som stundtals är mer direkta. Tydligt att Kalmar har en helt annan attityd än under Nanne Bergstrand, hade det här varit 2020 hade de åkt till Borås med riskminimeringsambition och långa inkast som anfallsvapen. Nu kommer de bjuda upp till dans och försöka ha ett eget spel.

Med två lag som i grunden vill framåt och som har defensiva avbräck tror jag på bra chans för bägge lagen att näta. Tror 2-1, 1-1 eller 1-2 är tänkbara slutresultat.



This is the stats tab
This is the post tip