Elfsborg tar emot Malmö FF på söndagen.
Mitt speltips: Malmö FF vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

Obesegrade skåningar står oddsmässigt klart högre än de gjort i någon allsvensk match den här säsongen. Tuffaste testet hittills för laget som bortsett ett kryss vunnit rubbet. Haft ett rätt så tacksamt schema med Kalmar, Bajen och AIK hemma bland annat. Bara en enda konstgärsmatch hittills. Men jag är ändå imponerad av vad Rydströms Malmö visat. Tycker de fått igång ett flertal nyckelspelare, de har vunnit på olika sätt och släppt till få målchanser. Klarat av att vända underlägen.

Har ett tufft avbräck här då Christiansen saknas. Kanske puttat upp bortaoddset något. Visst lär dansken saknas, men tycker inte han är en så fullständig nyckelspelare numera som han var för ett par år sedan. Finns gott om alterantiv för att ersätta honom. I övrigt ser det rätt bra ut med Busanello åter efter avstängning.

Upp till Elfsborgsbevis

Elfsborg har inlett säsongen bra. Men samtidigt har de haft ett tacksamt spelschema hittills. Rätt så chanslösa mot Häcken hemma i premiären, i övrigt har det varit matcher de ska vinna. Fram till bortamatchen mot Norrköping senast, den var stark. Särskilt att de klarade av att vända underläge i den matchen. Men nu är det ett steg upp i svårighetsnivå. Och om Malmö dras med ett avbräck på Christiansen har Elfsborg också en del trubbel:
Hult har missat träningar i veckan (lär väl kunna spela ändå, men inte optimalt).
Bernhardsson har tyvärr dragits med skador också. Sägs återkomma till den här matchen, men är nog ingen 90-minutersspelare.
Boateng är out. Frick har dragits med skador och senast utgick Gudjohnsen skadad.

Har inte en lika bred trupp som Malmö för att hantera sånt trassel.

Elfsborg har absolut kapacitet att göra match av det här. Men för mig är Häcken och Malmö FF just nu i en klass för sig i den här serien. Malmö har historiskt hatat konstgräs, men tycker spelarna de har nu med Nanasi, Hugo Larsson, Pena, Vecchia med flera passar rätt bra på underlaget.

Tror Malmö har bra chans att inte förlora här. Pengarna tillbaka på uddamålsseger känns som en bra livrem.
This is the stats tab
This is the post tip