(MFF nu nerspelade till 1.60)

Guldjagande MFF åker till Borås på söndagen.
Mitt speltips: Rak bortaseger. Finns hos SpeedyBet , FastBet och Bethard .

Är inne på att Malmö bara vinner här. Det får se ut hursomhelst och jag kan tänka mig att det inte kommer se särskilt vackert ut, men tre poäng tror jag det blir. Skåningarna var i Europa i veckan. Trots en helt okej insats blev det förlust med 1-0. Måste nu ladda om för konstgräset i Borås. Det tror jag laget klarar av. På bänken i torsdags återfanns Jo-Inge Berget, Molins, Gall, Larsson, Antonsson och Knudsen. Flera av dessa herrar lär roteras in med fräscha ben här. MFF visade i fjol att de är tillräckligt breda, rutinerade och starka för att klara av två fronter.

Och det här är trots allt en rätt så tacksam uppgift. Går vi tillbaka ett par-tre säsonger var Elfsborg borta en av säsongens tuffaste uppgifter. Så är det inte alls längre, boråsarna är snarare ett tamt mittenlag som slår lagen bakom men förlorar mot lagen ovanför. Har visserligen bara förlorat en hemmamatch den här säsongen, men det är delvis tack vare ett gynnsamt spelschema. AIK, MFF och IFK Göteborg återstår att möta på hemmaplan. Elfsborg har inte något särskilt kvar att spela för rent tabellmässigt den här säsongen. Är ett av två mittenlag i den här serien och kommer oavsett vad sluta åtta eller nia. Vi har sett tidigare säsonger att lag utan den yttre stimulansen tenderar uppträda rätt utcheckat. Är också lite struligt runt laget då lagkaptenen Ellegaard offentligt kritiserat Thelin i hårda ordalag. Dansken lär ha spelat klart i Elfsborg, som får matcha orutinerade andreslipsen.

Guldjagande Malmö går såklart in i den här matchen med full motivation. Måste vinna varje match just nu och har nyligen avfärdat lag som Falkenberg och Kalmar med 5-0. Är tyngre än Elfsborg, bättre på varje position. Trots att de förmodligen lär vara något slitna efter Europa League-matchen tycker jag de ska ha toppchans i den här fajten.

Knapp men klar bortaseger!

Speltips: 2. Odds 1.79 hos SpeedyBet , FastBet och Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip