Elfsborg tar emot Malmö FF på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål pch över 2,5 mål i matchen. Bethard .

För mig är det här en lurig match vad gäller 1x2-marknaden eller asiatiska hcp-marknaden. Krisande Elfsborg har gått nio allsvenska matcher i rad utan seger och 13 raka allsvenska matcher utan att lyckas hålla nollan. Blev inte heller någon nolla i cupen i torsdags när de gästade Oskarshamn. Trots ett rätt bra lag på banan föll boråsarna med 1-0 och därmed missar de gruppspelet i februari. När 14/16 allsvenska lag kommer ha tre tävlingsmatcher får Elfsborg jaga motstånd för träningsmatcher ända till Allsvenskan börjar i april. Ruskigt klumpigt/svagt gjort att förlora mot ett div 1-lag som Oskarshamn alltså. I och med uttåget finns inte heller lilla bakdörren in i Europakvalspel 2023 öppen längre. Thelin ifrågasätts allt mer och klubbchef Andreasson har varit i media och deklarerat "fullt förtroende" - vad nu det betyder.

Med en dåres envishet har jag fortsatt rätt så stor respekt för Elfsborgs kapacitet. Simon Olssons flytt har visserligen lämnat ett hål och att Johan Larsson är svag med sina mått mätt hjälper inte. Men truppen är bättre än vad tabellen säger och de har rätt bra underliggande statistik alltjämt. Stod upp rätt bra mot Djurgården i Stockholm i måndags. Elfsborg vann "xg-matchen" typ andra-tredje gången det händer i Allsvenskan för DIF i år att de förlorar den. Sista tredjedelen av säsongen har de allt att vinna. Kan inte bli så mycket värre liksom, så det är bara att gå för att ta så många poäng som möjligt. Ingen anledning backa hem och försöka ta en pinne.

Malmö FF är ett annat lag det stormar kring. Den parodiska kravlistan till Brålanda inför cupmatchen var grädden på moset en vecka där de förlorade mot Kalmar och det mediespekuleras om internt missnöje. Helt klart är att det inte är någon jättesäsong Malmö gör - cupguld och EL-gruppspel till trots. Missar de topp tre blir det dock en allsvensk fiaskosäsong. Finns risk för det så som tabellen ser ut och de behöver ta många poäng sista tredjedelen av säsongen. Saknar den i mitt tycke bäste mittbacken Hadzikadunic pga avstängning, vilket öppnar för Nielsen + Moisander. Eller om olyckan Chalus rotas fram från sin plats längst ner i frysdisken. Hursomhelst inte den bästa möjliga mittbacksuppsättningen här. Framåt vet vi att Malmö har hög kapacitet. Ligger högt vad gäller expected goals, så de skapar många lägen. Ett av de stora problemen de haft i år har dock varit att de inte gjort mål på alla chanser de skapat. Kommer såklart få sina lägen mot ett Elfsborg som haft väldigt svårt hålla nollan i år.

Så bra chans för bägge lagen att näta i min bok. 1-1 ska det bara inte kunna stanna på då inget av lagen bör vara det minsta nöjda med det resultatet. Därför väljer jag det här specialspelet i en match jag tror kan gå hursomhelst.

This is the stats tab
This is the post tip