Speltips: Elfsborg att vinna båda halvlekarna till 3.40 hos bet365

_________

Det börjar bli alltmer tight i toppen men än så länge är Elsborg fortfarande serieledare. Nu händer det mer och mer i truppen och då får vi se hur Elfsborg reagerar. Som tur är ryktas det om ett par stjärnspäckade hemvändare i form av Simon Hedlund och Arber Zeneli. Senast blev det dock förlust mot Hammarby som stängde ner Elfsborg rejält. Räkna då med hög revanschlusta hos hemmalaget. Gästerna för dagen är Mjällby som gärna förstör återigen för lagen i toppen, de kommer stärkta från seger mot Malmö FF och har genomgående varit stabila.

Elfsborg
Senaste match: Hammarby - Elfsborg 1-0
xG: 1.11 - 0.46
Skott/Skott på mål: 13/4 - 10/4
Hörnor: 1-3
Man är inte van att se Elsborg ha sådana problem i chansskapandet. Hammarby lyckades stänga kanterna med sitt 3-5-2 där Simon Strand och Markus Karlsson gjorde ett riktigt bra jobb. Det var istället Hammarby som kunde ställa om på gästerna istället för det omvända. 1-0 stod sig sedan matchen ut och Elfsborg har nu åkt på två förluster på de tre senaste matcherna. Börjar det att darra lite här?

Mjällby
Senaste match: Mjällby - Malmö FF 1-0
xG: 0.44 - 2.89
Skott/Skott på mål: 2/2 - 25/9
Hörnor: 1-10
Själva matchen kändes det som Malmö FF skulle ta en enkel seger. De började matchen i ett högt tempo där Mjällby hade svårt att hänga med. Ett par öppna chanser skapades och Mjällby hade svårt att etablera något spel. Däremot så krävdes det inte alls mycket för hemmalaget som påpassligt var framme på en frispark som nickades in av Herman Johansson. Därefter var det självklart att parkera bussen och försöka få med sig någon poäng. Nu hade laget mycket av marginalerna med sig och kunde få med sig en trea. Samtidigt kändes det inte helt oväntat med tanke på den arbetsmoral man besitter för att klara av att hålla ut så länge. Efteråt var det underbara scener och kul att få se ett långt Youtube-klipp efteråt med alla känslor och hur betydelsefull segern var.

Läget i Elfsborg?
Boateng avstängd och Frick skadad. Givetvis två avbräck men det finns bra ersättare i form av Noah Söderberg, Andri Baldursson som fått stora lovord medan Gudjohnsen lär ersätta Frick. Utöver det så sålde klubben även Lagerbielke för en rekordsumma. Där är det ingen given ersättare bakom men vi har sett bra prestationer tidigare från både Henriksson och Buhari som bidrar med lite andra kvaliteter.

Läget i Mjällby?
Verkar som försvarsspelaren Rasmus Wikström är klar in vilket bör betyda att Eile lämnar som det ryktats om.
Har utöver det inga nya skador eller avstängningar.

Dags för en islossning igen för serieledarna?

Gillar verkligen hur Mjällby har presterat på sistone men här står de inför en tuff utmaning på konstgräset. Nu får vi se om man orkar med en liknande arbetsinsats som krävdes mot Malmö FF eller om man vågar gå lite mer offensivt? Det är kanske inte lika högt adrenalinpåslag som att möta Malmö FF. Hur som helst kommer det vara ett revanschsuget Elfsborg som mycket väl kan städa av Mjällby så som det är gjort med de flesta lagen den här säsongen. Väljer att gå på lite högre varians då jag tror att det kan lossna för Elfsborg. De har bland annat vunnit båda halvlekarna mot BP, Malmö FF, Hammarby, Djurgården och Kalmar FF. Dags att göra det mot Mjällby också!

Speltips: Elfsborg att vinna båda halvlekarna till 3.40 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip