Match två i detta dubbelmöte mellan Elfsborg och Östersund nu när serien vänder.

Tabell:
5. ÖFK 15 8 3 4 26/18 27p
12. Elfsborg 15 4 4 7 15/19 16p

Jimmy Thelin och hans Elfsborg... Vart ska denna säsong sluta? Elfsborg placerar sig just nu på en 12:e plats i serien, endast tre poäng ner till BP och kvalplats. Hur länge ska Thelin få fortsatt förtroende med sitt 4-5-1, som uppenbarligen inte fungerar? Jebali på topp, som vanligtvis har stor kapacitet, får fortsätta att kämpa.
Defensiven har sett bättre ut än offensiven där laget snittar fjuttiga ett mål per match. Sett allt svagare ut efter omstarten av serien. Har två raka förluster mot ÖFK och Norrköping.

Nu kommer ÖFK på besök. Ett lag som har lyfts rejält efter den svaga inledningen på Allsvenskan. "Sotte" och Brwa Nouri lämnade laget och många väntade sig ett svagare lag med sämre spel. Så har inte utfallet blivit. Är obesegrade i de åtta senaste matcherna (varav sex är vinster). När det gäller Ghoddos så tror jag att han lämnar denna sommar. Han väntar bara på det rätta erbjudandet, både för honom och Kindberg.
Senast mot Elfsborg saknades både Islamovic och Aiesh – två spelare som är tillbaka och redo för spel nu. Endast Gero som missar på grund av för många gula kort.

Elfsborg såg svaga ut senast i förlusten mot ÖFK. Skrapade inte fram många målchanser utan fick fokusera på att försvara istället. Nu får ÖFK ytterligare spets i offensiven i form av Aiesh och Islamovic. Bör bli svårt för Boråsarna.

SPEL: ÖFK asian hcp +0 till 1.88x
2/5 – Hos bet365
(pengarna tillbaka vid oavgjort)

www.spreadsheet.se/holmbergake
Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip