Elfsborg tar emot Östersund på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. LeoVegas , Unibet eller Casumo .

Elfsborg har haft under 2,5 mål i 6/11 matcher hittills.
Östersund har haft under 2,5 mål i 4/10.

Bägge lagen saknar sin striker. Per Frick (3+1) är avstängd för Elfsborgs del. Östersund har Blair Turgott (5+1) på landslagsspel. Såklart ett avbräck för bägge. För Elfsborgs del saknas även viktige Johan Larsson, som är skadad. Han är otroligt viktig med sitt överlappande och inläggsspel.

Östersund ligger på kvalplats inför den här omgången. Trenden efter att Potter lämnade och allt tjafs runt klubben har varit klart negativ och mycket talar för att de åker ur om de inte lyckas vända på hur det ser ut. Läget just nu är rätt utsatt tabellmässigt, särskilt som jumbon ÖSK rustar de luxe och det i övrigt inte finns så många räddningsplankor vad det verkar. Jag tror att det kommer leda till ett Östersund som spelar mer likt de gjorde i fjol, dvs. rätt cyniskt och riskminimerande. Mindre process, mer poängjakt. Kan inte bjuda på så billiga mål som de gjort i många matcher. Räknar med ett ÖFK som står lite lägre och då passar Ndione (trolig start som striker) sämre än vad Per Frick gör.

Framåt tycker jag Östersund är för dåliga helt enkelt. Ligger klart sist vad gäller expected goals enligt statistiktjänsten jag använder. Har med andra ord skapat målchanser av sämst sammlagd kvalitét hittills. Mot ett defensivt stabilt lag som Elfsborg tror jag på bra chans att de nollas.

Elfsborg är pålitliga vad gäller att göra mål (mål i nio av tolv) men de öser sällan in kassar. Bara gjort fler än två mål i en enda allsvensk match hittills. Kommande vecka ska de dessutom in i Conference League-kval, vilket säkert kan stjäla lite fokus. Vid eventuell ledning tror jag snarare de kommer kontrollera än fortsätta ösa och med tanke på Fricks avstängning och Ndione som förmodad ersättare blir även bänken lite tunnare offensivt. Kommer inte finnas en ocean av alternativ för Thelin att laborera med.

Jag tror på en matchbild där Östersund står rätt lågt och vill få det att ticka 0-0. Bortalaget bör få svårt att näta över 90 minuter. Elfsborg lär mala på och lär väl till slut få utdelning, men tror inte på någon total överkörning. 1/2-0 eller möjligen 1-1 känns tänkbart som slutresultat. Underspelet bör vara en bra startposition i matchen hursomhelst, till såhär högt odds bör det gå att spela ö2, ö1,75 eller så live om spelet öppnar sig.

This is the stats tab
This is the post tip