Speltips: Elfsborg rak seger till 1.80 hos ComeOn .

Elfsborg ska stampa igång sitt europaäventyr anno 2024, där man inleder med att ställas mot Pafos från Cypern vilket jag inte tror blir någon enkel historia.

Elfsborg kommer senast från återstarten av Allsvenskan efter några veckors uppehåll, där man slog BP hemma på Borås Arena med 3-0. Jimmy Thelin har lämnat och Oscar Hiljemark har tagit över rodret, och 3-0 i återstarten får ses som en väldigt fin start.
Man träningsspelade under uppehållet med två möten mot norska Fredrikstad där båda matcherna slutade 0-0, så inte mycket att gå på förutom att man ännu inte släppt in mål under Oscar Hiljemark.

Cypriotiska Pafos är inte i säsong för tillfället, vilket ger Elfsborg den fördelen inför detta dubbelmöte.
Trots att man inte är i säsong är Pafos definitivt inte något enkelt motstånd för Elfsborg. Man slutade visserligen femma förra säsongen i ligan, men vann den cypriotiska cupen vilket innebär att man får kvala till Europa League.
Man kommer senast från en träningsmatch mot Panathinaikos som slutade 0-0, och innan det en 1-0 seger mot Legia Warszawa. Fina resultat och visar på kvalitén man håller. I laget finns svenske Muamer Tankovic.

Elfsborg ger sig chansen

Trots att man inte ska ta för lätt på detta cypriotiska motstånd ger jag Elfsborg fördelen inför detta hemmamöte, och mycket på grund av att man är i matchform. Pafos har inte spelat tävlingsmatcher på ett bra tag och det sätter större spår i spelarna än man kanske kan tro att det gör.

Jag tror även Elfsborg går mot en rätt intressant höst till mötes. Jag gillar truppen man har och det kändes rätt tydligt att man behövde ett byte från Jimmy Thelin, och Oscar Hiljemark känns spännande.

Vi får se om Hiljemark väljer att rotera något i startelvan, men jag är tämligen övertygad om att man går in rätt hårt på den här matchen och inte kommer lufta allt för många spelare. Det har man inte råd med.

Med självförtroende från helgens seger mot BP i ryggen, samt fortsatt ny luft och energi från tränarbytet tror jag att man har rätt goda möjligheter att vinna det här första mötet. På bortaplan kommer det bli tuffare, men jag litar på att Elfsborg löser detta och vinner. Den raka hemmasegern spelas till 1.80 hos ComeOn !

This is the stats tab
This is the post tip