Varberg åker till Borås för bortamatch mot Elfsborg på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.92 hos bet365 .

Elfsborgs matcher har innehållit över 2,5 mål i 4/10 allsvenska matcher medan Varberg har "gått över" i 5/10.

Varberg kommer från en rätt klar förlust borta mot IFK Norrköping. Slutade 2-0 och det var inte mycket snack om saken egentligen. Jocke Persson valde att återigen rotera lite grann och en sån som Seljmani började på bänken. Räknar med att anfallsstjärnan startar här - vilket gör nykomlingens offensiv klart vassare.

Ställs mot ett Elfsborg som blandar och ger. Föll med 6-0 mot BK Häcken, lyckades något turligt vinna med 1-0 mot DIF innan de senast körde över Mjällby med 5-0. Överlag har säsongsinledningen varit imponerande och ett steg i rätt riktning jämfört med i fjol. Bortsett från utskåpningen mot Häcken har lagets defensiv sett bra ut. Men nu saknar de återigen mittbacken Okumu, som varit en gigant i säsongsinledningen. Elfsborg har visserligen hållit nollan i två av de tre matcher han missat, men jag är övertygad om att hans frånvaro kommer märkas över tid. Mjällby kunde mycket väl gjort mål senast exempelvis. Sett över hela säsongen "borde" Elfsborg ha släppt in 14 mål hittills, sett till deras expected goals-statistik. De har släppt in 11 och därmed överpresterat något, sånt brukar jämna ut sig.

Offensivt fick Jesper Karlsson äntligen näta senast. Första spelmålet den här säsongen. Kan vara nyttigt inför framtiden då han är deras vassaste offensiva kort. Positivt även att laget kunde byta ut ett flertal nyckelspelare tidigt senast, då matchen var klar. Så bör vara rätt fräscha ben på Karlsson, Frick, Larsson och Simon Olsson här. Varberg har tre nollor hittills:
- Mot ett uselt premiär-Helsingborg.
- Hemma mot Kalmar FF och Mjällby i jämna matcher.

När motståndet varit mer kvalificerat har de inte lyckats hålla nollan än och jag har svårt att se att laget gör det här. Med Seljmani förmodad start ser jag bra chanser för bägge lagen att göra mål, vilket är en bra förutsättning för att klara ett överspel.

2,3-1 känns som tänkbara slutresultat här.

Speltips Elfsborg vs Varberg:
Över 2,5 mål - odds 1.92 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip