Tillbaka till verkligheten för Elfsborg och Varberg när uppehållet är över och kampen om viktiga poäng stundar. Båda lagen har spelat träningsmatcher där de ställt upp med följande elvor:
____
Elfsborgs vänskapsmatch mot Helsingborgs IF (1-0)
Tim Rönning
Johan Larsson - Gustav Henriksson - Maudo Jarjué - Simon Strand
Emmanuel Boateng - Noah Söderberg - Michael Baidoo
Alexander Bernhardsson - Oscar Aga - Jeppe Okkels

Varbergs vänskapsmatch mot IFK Göteborg u21 + vissa A (3-1)
Fredrik Andersson
Jon Birkfeldt - Oliver Stanisic - Hampus Zackrisson
Gideon Mensah - Robin Tranberg - Luke Le Roux - Alexander Johansson
Eliton Pardinho Toreta Júnior
Des Kunst - Robin Simovic

Avstängda: Andre Römer (Elfsborg)

Skador: Ishmet Lushaku (Varberg)
____

Elfsborg som haft ett par riktigt bra prestationer under våren måste få upp jämnheten för att kunna haka på toppen. Nu har man chansen att göra det med tanke på helgens resultat i Allsvenskan. Ett defensivt inriktat Varberg står på andra sidan som inte alls fått till offensiven denna säsong. Har enbart gjort 7 mål och på det är man sämst i Allsvenskan.

Uppehållet var således viktigt för Varberg att få ny energi och kunna slipa på det som inte fungerat under våren. Jag tror vi får se ett lite annat Varberg mot Elfsborg som möjligen vågar lite mer. Däremot är Elfsborgs kvalitet så hög på hemmaplan vilket gör att jag inte går på någon handikapplina. Sneglar istället mot hörnorna som jag tycker står lite väl högt, linan just nu är på att Elfsborg ska vinna med minst 4 hörnor. Hörnstatistiken för hemmalaget har inte varit där i närheten, däremot så har Varberg släppt till en hel del hörnor mot exempelvis Djurgården, AIK och Häcken. Men tror det blir lite annorlunda approach här från Varbergs sida. Möjligen har man inte heller lika stor respekt som man haft mot Stockholmslagen på bortaplan. Elfsborg vinner troligen matchen men tror inte på någon utklassning i hörnstatistiken.

Spel: Varberg asian +4 hörnor till 1.77 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip