Speltips: Elfsborg håller nollan till 1.85 hos nya Expekt

______

Det är en sådan typ av match där oddsen är rekordlåga för Elfsborg att vinna, och de står inför ett Varberg som verkar helt utan motivation och är svår att förutse prestationen hos. Denna gång kommer matchen spelas på ett snabbt konstgräs, vilket kommer att gynna Elfsborg och skapa större utmaningar för Varberg. Hemmalaget måste bara vinna matchen och kommer säkerligen att göra det, däremot är målskillnaden också viktig i toppen där det i skrivande stund är väldigt jämnt.

Elfsborg
Senaste match: Halmstad - Elfsborg 0-1
xG: 0.75 - 0.22
Skott/Skott på mål: 5/0 - 4/2
Possession(%): 48 - 52
Hörnor: 7 - 0
Matchen inleddes avvaktande med mest långa bollar och lite chanser. Inget direkt etablerat spel men där Halmstad var klart närmast. I andra halvlek började Elfsborg spela bättre men var aldrig riktigt nära förrän Jalal Abdullai bestämde sig för att avgöra på egen hand. Överlag en slätstruken insats där det krävs betydligt mer av Elfsborg i fortsättningen.

Varberg
Senaste match: Varberg - Hammarby 0-2
xG: 0.15 - 2.17
Skott/Skott på mål: 4/0 - 24/10
Possession(%): 34 - 66
Hörnor: 3 - 10
Varberg försökte med alla medel att fördröja spelet och försöka få till en poäng mot ett starkt Hammarby. Man klarade att stå emot länge med lite flyt, men det skulle dock inte räcka och det blev ännu en nolla i protokollet. Trots deras defensiva insats saknade de tillräckligt med offensivt hot för att orka utmana Hammarbys försvar och skapa målchanser. De blev tillslut en för stor anstormning av Hammarby som hemmalaget inte klarade av att stå emot.

Avstängd: Jalal Abdullai (Elfsborg)

Per Frick är skadad. Däremot som en blixt från klar himmel är Alexander Bernhardssons skada inte lika illa som befarat och han är nu tillbaka i full träning. En av lagets bästa spelare blir således ett välkommet tillskott in i guldstriden.

För Varbergs del så är skadesituationen bra utöver långtidsskadorna och det är bara Maxime Sainte som rapporteras som osäker enligt klubben.

Elfsborg med goda chanser att hålla nollan igen?

Både Elfsborg och Varberg kommer ifrån långsamma matcher där man gjort maximalt för att fördröja spelet. Här kommer det således bli stora kontraster på ett vattnat konstgräs där Elfsborg brukar köra igång med full fart. Hoppas att Varberg är beredda på det så att vi inte får se en ny storförlust för Varberg där de ställer ut skorna. För Elfsborgs del har den nya konstellationen i försvaret och mittfältet inneburit mer osäkerhet vilket de tagit lite tid att hitta stabiliteten. Nu höll man nollan senast och här finns goda chanser att göra det igen. Ett Elfsborg som jagar målskillnad och guld ska inte Varberg kunna sätta stopp för när de har så lite spets i elvan.

Speltips: Elfsborg håller nollan till 1.85 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip