IF Elfsborg tar emot nykomlingen IFK Värnamo på Borås Arena och här väljer undertecknad att presentera ett hörnspel på bortalaget till helt klart spelvärt odds.

Elfsborg har inlett årets upplaga av Allsvenskan med en överraskande förlust i premiären mot Mjällby där Borås-laget nollades både vad gäller mål och poäng. Mjällby gick segrande ur premiäromgången med 2-0 och sedan den missen har de gulklädda hunnit med att knipa en poäng på bortagräs mot guldtippade Malmö FF.

Nu väntar säsongens andra hemmamatch för detta titeljagande Elfsborg. Ska laget ha någon som helst chans på pokalen så är det inte läge att slarva igen, men viktigt att poängtera är att de ställs mot ett IFK Värnamo som inte kommer slarva bort sin allsvenska plats.

IFK Värnamo har en poäng av sex möjliga så här långt. I premiären föll de med 2-1 mot IFK Göteborg på bortaplan och där gjorde de verkligen inte bort sig. Vad gäller hörnor kom gästerna (Värnamo) upp i fem stycken. Senast gjorde de säsongens första hemmamatch och det en historisk sådan och där blev det också en historisk poäng då de spelade 0-0 mot Sirius.

Hörnor? Värnamo samlade ihop elva(!) stycken och Sirius tre. Nu vill gästerna för dagen säkra säsongens första poäng på bortagräs och jag tror de kommer kliva ut i Borås och gå för poäng, vilket kan resultera i att de ger hemmalaget en bra match i hörnstatistiken!

SPELTIPS
IFK Värnamo över 3,5 hörnor till 1.75 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip