Elfsborg inleder Allsvenskan hemma mot Värnamo.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Fjolårets silvarmedaljörer går in i en premiärmatch många räknar med att de ska vinna. Lite smålurig match där boråsarna har allt att förlora. Ställs mot ett Värnamo som bygger om med ny tränare och som förlorat flera nyckelspelare. Cupspelet var inte heller något vidare för Elfsborg, som bara tog fyra poäng mot GAIS, Örgryte och Degerfors. Har överlag släppt in en hel del mål under både cup och försäsong och det lär nog kännas att de tappat Allsvenskans bäste målvakt i Valdimarsson. Släppte in minst antal mål i fjol, men var stora överpresterare sett till expected goals against. Mycket säkert tack vare islänningen.

För den trolige ersättaren Pettersson är en annan målvaktstyp. Inte lika dominant i luftrummet, inte samma pondus. Jag tror det kommer kännas över tid.

Framåt vet vi att Elfsborg är väldigt målpålitliga, särskilt på hemmaplan. Bör ha toppchans att näta mot ett Värnamo som tapapt Victor Ericsson och som har en tung skada på Grozdanovic. Andreasson fick in Zeneli sent i fönstret - bör kunna bli en riktigt bra offensiv förstärkning även om han inte är en 90-minutersspelare ännu.

Värnamo nätar?

Värnamo har en okej offensiv med Engvall och Zeljkovic bland annat. Ska bli kul att se laget under Mravac. Sägs att han ska bygga vidare på det Hellberg byggt upp. I så fall lär det bli en passningsinriktad och rätt så offensiv fotboll. Åker inte till Borås och parkerar en buss direkt. Gjorde mål i 20/30 i fjol inklusive i matcher mot AIK, Djurgården, Malmö och Bajen.

Tror definitivt att ett Värnamo som har allt att vinna kommer skapa sina målchanser här. Att de ska klara av att hålla nollan mot ett offensivt kapabelt Elfsborg ser jag inte.

Väljer därför att spela att bägge lagen gör mål i matchen.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip