Elfsborg tar emot bosniska Velez på torsdagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Elfsborg. bet365 .

Elfsborg dansade enkelt förbi Milsami med totalt 9-0. Var spellediga i helgen och har därmed kunnat ladda upp för den här matchen på optimalt vis. Ställs nu mot bosniska Velez. De slog först nordirländskt motstånd och sedan AEK Athen. Imponerade att ta sig förbi så meriterat motstånd, men det hjälper såklart att grekerna inte är inne i säsong. Hade lite medstuds som till slut vann på straffar.

Inlett ligasäsongen med en seger och en förlust. Vilken klass håller de bosniska ligan? Oerhört svårt att svara på då jag inte kan säga att jag följer den. Men att döma av resultaten de andra lagen haft hittills - inte särskilt bra. Sarajevo - som slutade en poäng före Velez i fjol - föll mot Milsami (som Elfsborg gjorde 9-0 på) i ett dubbelmöte.
Borac Banja Luka (titelvinnare i fjol) gjorde det svårt för Cluj visserligen, men föll sedan med totalt 4-0 mot nordirländskt motstånd. Ligan är lägre rankad än Allsvenskan och att döma av spelare in/ut verkar de vara på en klart lägre hylla än Elfsborg.

Den här typen av motstånd är alltid jobbiga att möta på sin hemmaplan. Men nu har Elfsborg hemmafördel med konstgräs och allt vad det innebär. Då tror jag ett utvilat Elfsborg har bra chans att få med sig ett starkt resultat till nästa veckas returmatch. Vill nog gärna ha en så mycket buffert som möjligt i bortamatchen, så därför tror jag inte de nöjer sig med sakernas tillstånd vid uddamålsledning utan snarare att de öser på.

Speltips: Asian -1,5 på Elfsborg. Spelet sitter om boråsarna vinner med två eller fler mål.

This is the stats tab
This is the post tip