Ö1,5 mål (minst två mål) i första halvlek mellan Elfsborg och BK Häcken.

Sexan mot sjuan i tabellen, i vad som bör bli en rätt trevlig match.

6. Elfsborg 16 7 4 5 29:19 25
7. Häcken 16 7 3 6 30:21 24

Det är också två väldigt offensivt inriktade lag. BK Häcken har i princip bara en växel, och det är kör kör kör. Saknar visserligen Paulinho, men har i övrigt ett koppel vassa offensiva gubbar i truppen. Gustafson, Makondele, Savage och Mohammed är spelare som kan såra alla lag i Allsvenskan.

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Mashamaite, Wahlström, Arkivuo, Mensah
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Savage, Mohammed, Makondele. Owoeri, Kamara

Elfsborg har sålt Rohdén och har Randrup, Nilsson och Lundqvist på frånvarolistan.

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Jesper Manns, Liridon Gashi, Rami Kaib, Jon Jönsson, Jörgen Horn, Ibrahim Dresevic, Emir Bajrami, Simon Hedlund, Simon Lundevall, Viktor Claesson, Thomas Kind Bendiksen, Issam Jebali, Henning Hauger, Anton Andreasson, Viktor Prodell, Per Frick, Viktor Götesson

Blir med andra ord en lite nykomponerad backlinje, men den offensiva grundtanken med spelare som Claesson, Prodell, Hedlund, Lundevall m.fl. kommer alltid finnas där. Även spännande nyförvärvet Issam Jebali finns att tillgå.

0-0 mot Östersund senast, men här tror jag det blir en helt annan matchbild. Båda lagen lär komma med en offensiv inställning och det lär finnas en hel del ytor att operera på för ett gäng skickliga spelare i respektive offensiv tredjedel. Ö2,5 i matchen är nedtryckt ill 1.60, därför lockar det här spelet mig lite mer. Jag tycker båda de här lagen är betydligt bättre offensivt än defensivt. Inget av lagen befinner sig i ett särskilt utsatt tabelläge, de respektive säsongerna handlar mer eller mindre om delmål och utveckling, för de lär sluta på plats 5-8.

Min känsla är att de kan bli öppet och chansrikt redan från start och att det mycket väl kan rassla på redan tidigt i matchen.

1-1 eller 2-0 i halvtid?

This is the stats tab
This is the post tip